מתכון אמפנדס תירס וגבינה בולגרית | השף הלבן

אמפנדס תירס וגבינה בולגרית

מתכון נפלא של בני סיידא למאפה הדרום אמריקאי הטעים

מאת: בני סיידא
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
אמפנדס תירס וגבינה בולגרית

המרכיבים ל 30 מנות:

לבצק:
  • 1 ק"ג קמח
  • 50 גרם שמרי שמרית
  • 1 כף סוכר
  • 2 כפיות מלח
  • 3/4 כוס שמן
  • 2 כוסות מים פושרים
למלית:
  • 50 גרם חמאת תנובה
  • 3 כפות שמן
  • 300 גרם תירס משומר מסונן
  • 100 גרם גבינה בולגרית פיראוס מפוררת
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס

הוראות הכנה:

  • 01.

    שמים בקערת מיקסר את כל המרכיבים לבצק פרט למים. מפעילים במהירות נמוכה, מוסיפים בהדרגה את המים ומעבדים 10 דקות לבצק אחיד ולא דביק.

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 02.

    מעבירים את הבצק לקערה מכסים בניילון ניצמד ומתפיחים שעה וחצי. לשים את הבצק שוב ומתפיחים פעם שנייה.

  • 03.

    להכנת המלית: ממיסים במחבת חמאה ושמן מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שיזהיב. מוסיפים את התירס המסונן ומטגנים 5 דקות. מסירים מהאש ומעבירים לקערה. מצננים מוסיפים את הגבינה ומתבלים במלח ובפלפל.

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 04.

    מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעלה בעובי 1/2 ס"מ, קורצים מהבצק עיגולים בקוטר 10 – 12 ס"מ. מניחים במרכז כל עיגול מעט מהמלית מקפלים לשניים ומהדקים בעזרת מזלג.

  • 05.

    מחממים שמן לטיגון עמוק, מטגנים עד להזהבה מגישים חם. ניתן לאפות במקום לטגן- במידה ואופים יש למרוח מעל האמפנדס ביצה ולהכניס לתנור ל-180 מעלות במשך כ-20 דקות (עד ההשחמה).

    טיימר מופעל
    00:20:00
הכנת? כאן מדרגים
(465)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.