מתכון לראמן עם נודלס, טופו, תרד ופטריות | השף הלבן

ראמן טבעוני עם נודלס, טופו, תרד ופטריות טבעוני וללא גלוטן

מרק ארוחה כיפי, טבעוני ונטול גלוטן

מאת: נעמה רן
פרווה סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
ראמן טבעוני עם נודלס, טופו, תרד ופטריות טבעוני וללא גלוטן
צילום: נעמה רן

המרכיבים ל 4:

  • 1 כף שמן
  • 1 כף צ'ילי מתוק
  • 1 חבילה (300 גרם) טופו טבעי או פיקנטי או בזיליקום תנובה חתוך לפרוסות
  • 3 שיני שום חצויות
  • שורש ג'ינג'ר באורך 3 ס"מ קלוף
  • 1/4 כוס רוטב סויה
  • 300 גרם עלי תרד נקיים
  • 1/2 סלסלת פטריות שיטאקי או פורטובלו או שמפניון
  • דף אצת נורי חתוך לרצועות דקות (לא חובה)
  • 200 גרם אטריות אורז או אחרות מבושלות
  • 6 כוסות מרק ירקות צח ביתי או מוכן
להכנת מרק ירקות:
  • 2 בצלים חתוכים גס
  • 3-4 גזרים חתוכים גס
  • 1 שורש סלרי חתוך גס
  • 1-2 קישואים חתוכים גס
  • 4-5 שיני שום חצויות
  • 1/2 צרור פטרוזיליה
  • 1/2 צרור כוסברה
  • 1/2 צרור שמיר
  • כפית מלח ו 1/4 כפית פלפל שחור

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים פלנצ'ה או מחבת מוברשת בשמן. מברישים את פרוסות הטופו בצ'ילי מתוק וצורבים את פרוסות הטופו משני הצדדים. מוציאים לצלחת.

  • 02.

    מכינים מרק ירקות: שמים בסיר את כל מרכיבי המרק, מכסים במים, מביאים לרתיחה ומבשלים עוד כשעה על להבה נמוכה-בינונית. מסננים תוך סחיטת עשבי התיבול והירקות.

  • 03.

    מחממים בסיר מרק, שום, ג'ינג'ר ורוטב סויה ומביאים לרתיחה. מוסיפים תרד ופטריות ומבשלים כ 5 דקות.

    טיימר מופעל

    00:05:00
  • 04.

    מחלקים את המרק עם התרד והפטריות בין 4 קערות. מוסיפים טופו, אטריות ואצות ומגישים.

הכנת? כאן מדרגים
(1)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.