מתכון לראמן עם נודלס, טופו, תרד ופטריות | השף הלבן

ראמן טבעוני עם נודלס, טופו, תרד ופטריות טבעוני וללא גלוטן

מרק ארוחה כיפי, טבעוני ונטול גלוטן

מאת: נעמה רן
פרווה סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
ראמן טבעוני עם נודלס, טופו, תרד ופטריות טבעוני וללא גלוטן
צילום: נעמה רן

המרכיבים ל4:

  • 1 כף שמן
  • 1 כף צ'ילי מתוק
  • 1 חבילה (300 גרם) טופו טבעי או פיקנטי או בזיליקום תנובה חתוך לפרוסות
  • 3 שיני שום חצויות
  • שורש ג'ינג'ר באורך 3 ס"מ קלוף
  • 1/4 כוס רוטב סויה
  • 300 גרם עלי תרד נקיים
  • 1/2 סלסלת פטריות שיטאקי או פורטובלו או שמפניון
  • דף אצת נורי חתוך לרצועות דקות (לא חובה)
  • 200 גרם אטריות אורז או אחרות מבושלות
  • 6 כוסות מרק ירקות צח ביתי או מוכן
להכנת מרק ירקות:
  • 2 בצלים חתוכים גס
  • 3-4 גזרים חתוכים גס
  • 1 שורש סלרי חתוך גס
  • 1-2 קישואים חתוכים גס
  • 4-5 שיני שום חצויות
  • 1/2 צרור פטרוזיליה
  • 1/2 צרור כוסברה
  • 1/2 צרור שמיר
  • כפית מלח ו 1/4 כפית פלפל שחור

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים פלנצ'ה או מחבת מוברשת בשמן. מברישים את פרוסות הטופו בצ'ילי מתוק וצורבים את פרוסות הטופו משני הצדדים. מוציאים לצלחת.

  • 02.

    מכינים מרק ירקות: שמים בסיר את כל מרכיבי המרק, מכסים במים, מביאים לרתיחה ומבשלים עוד כשעה על להבה נמוכה-בינונית. מסננים תוך סחיטת עשבי התיבול והירקות.

  • 03.

    מחממים בסיר מרק, שום, ג'ינג'ר ורוטב סויה ומביאים לרתיחה. מוסיפים תרד ופטריות ומבשלים כ 5 דקות.

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 04.

    מחלקים את המרק עם התרד והפטריות בין 4 קערות. מוסיפים טופו, אטריות ואצות ומגישים.

הכנת? כאן מדרגים
(1)