ראמן טבעוני עם נודלס, טופו, תרד ופטריות טבעוני וללא גלוטן
מרק ארוחה כיפי, טבעוני ונטול גלוטן
פרווה
סוג מתכון
עד 40 דק
זמן הכנה
בינונית
רמת מיומנות
צילום: נעמה רן
המרכיבים ל4:
- 1 כף שמן
- 1 כף צ'ילי מתוק
- 1 חבילה (300 גרם) טופו טבעי או פיקנטי או בזיליקום תנובה חתוך לפרוסות
- 3 שיני שום חצויות
- שורש ג'ינג'ר באורך 3 ס"מ קלוף
- 1/4 כוס רוטב סויה
- 300 גרם עלי תרד נקיים
- 1/2 סלסלת פטריות שיטאקי או פורטובלו או שמפניון
- דף אצת נורי חתוך לרצועות דקות (לא חובה)
- 200 גרם אטריות אורז או אחרות מבושלות
- 6 כוסות מרק ירקות צח ביתי או מוכן
להכנת מרק ירקות:
- 2 בצלים חתוכים גס
- 3-4 גזרים חתוכים גס
- 1 שורש סלרי חתוך גס
- 1-2 קישואים חתוכים גס
- 4-5 שיני שום חצויות
- 1/2 צרור פטרוזיליה
- 1/2 צרור כוסברה
- 1/2 צרור שמיר
- כפית מלח ו 1/4 כפית פלפל שחור
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים פלנצ'ה או מחבת מוברשת בשמן. מברישים את פרוסות הטופו בצ'ילי מתוק וצורבים את פרוסות הטופו משני הצדדים. מוציאים לצלחת.
-
02.
מכינים מרק ירקות: שמים בסיר את כל מרכיבי המרק, מכסים במים, מביאים לרתיחה ומבשלים עוד כשעה על להבה נמוכה-בינונית. מסננים תוך סחיטת עשבי התיבול והירקות.
-
03.
מחממים בסיר מרק, שום, ג'ינג'ר ורוטב סויה ומביאים לרתיחה. מוסיפים תרד ופטריות ומבשלים כ 5 דקות.
טיימר מופעל
-
04.
מחלקים את המרק עם התרד והפטריות בין 4 קערות. מוסיפים טופו, אטריות ואצות ומגישים.
הכנת? כאן מדרגים