קציצות תירס שילדים זוללים
ילדים משוגעים על זה, אבל לא רק ילדים
פרווה
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות

המרכיבים ל 10 מנות:
- שקית (800 גרם) גרגרי תירס מוקפאים סנפרוסט
- כף שמן זית
- בצל קצוץ
- 2 כפות פשתן טחון (מומלץ להשרות בשליש כוס מים ואז להשתמש בתערובת המושרת)
- 3 כפות קמח תירס (לא קורנפלור)
- 2 כפות קמח תפוחי אדמה
- 3 כפות טחינה גולמית
- חצי שקית אבקת אפייה
- ביצה
- חצי כפית מלח
- רבע כפית פלפל
- מעט שמן לטיגון הקציצות
הוראות הכנה:
-
01.
מפשירים את התירס הקפוא (חולטים דקה במים רותחים או מוציאים מהמקפיא כשעתיים לפני ההכנה).
-
02.
מחממים את שמן הזית בסיר ומטגנים את הבצל.
-
03.
מרסקים את התירס במעבד מזון ריסוק חלקי כך שחלק מגרגירי התירס יישארו שלמים (אם הקציצות מיועדות לילדים מתחת לגיל 3, מרסקים את כל הגרגרים).
-
04.
מערבבים את התירס המרוסק עם הבצל המטוגן ועם שאר הרכיבים.
-
05.
צרים קציצות שטוחות (כמו לביבות). מחממים מעט שמן במחבת בעלת ציפוי מונע הדבקות. מטגנים את הקציצות עד שהן מזהיבות משני צידיהן.
הידעת?
הערה: הקציצות ישמרו במקרר עד שבוע.
הכנת? כאן מדרגים