קציצות עשבי תבלין וגבינת חמד
מתכון ממכר לקציצות עשבי תיבול נהדרות המוגשות עם מטבל צזיקי מרענן
המרכיבים ל8:
- 1/3 כוס קמח
- ½ כפית אבקת אפיה
- 1 צרור עלי שמיר, מופרדים מהגבעולים וקצוצים דק
- 1 צרור עלי פטרוזיליה, מופרדים מהגבעולים וקצוצים דק
- 1 צרור עלי נענע, מופרדים מהגבעולים וקצוצים דק
- 2 גבעולי בצל ירוק, רק החלק הירוק, חתוך דק
- ½ חבילת (125 גרם) גבינת חמד, מגוררת או קצוצה דק
- 2 ביצים
- מלח ופלפל לפי הטעם
- שמן זית
- 1 גביע יוגורט עזים של פיראוס
- 1 מלפפון קטן, קצוץ דק
- חופן עלי שמיר, קצוצים דק
- חופן עלי נענע, קצוצים דק
- 1 שן שום, כתושה
- מיץ לימון
- מלח ופלפל לפי הטעם
- שמן זית
הוראות הכנה:
-
01.
0pt;margin-bottom:
-
02.
0pt;margin-left:0cm;mso-add-space:auto;text-align:right;text-indent:-
-
03.
0pt;line-height:150%;mso-list:l0 level1 lfo1;mso-layout-grid-align:none;text-autospace:none;direction:rtl;unicode-bidi:embed">
-
04.
להכנת הקציצות: מניחים בקערה גדולה את הקמח ואבקת אפייהומערבבים היטב. מוסיפים את השמיר, פטרוזיליה, נענע, בצל ירוק וגבינת חמד ומערבביםהיטב. מוסיפים את הביצים ו-2 כפות שמן זית ומערבבים. מתבלים בפלפל ומעט מלח (הגבינה כבר מלוחה).
-
05.
0pt;margin-bottom:
-
06.
0pt;margin-left:0cm;mso-add-space:auto;text-align:right;text-indent:-
-
07.
0pt;line-height:150%;mso-list:l0 level1 lfo1;mso-layout-grid-align:none;text-autospace:none;direction:rtl;unicode-bidi:embed">
-
08.
מחממים מחבת עם ½ כוס שמן זית. כשהשמן חם 'מפילים' בזהירות כף מהבלילהובעזרת מרית משטחים קלות. חוזרים על הפעולה עם הבלילה הנותרת. מטגנים מזני הצדדיםעד שהקציצות שומרות על צורתן ומזהיבות, כ-5 דקות מכל צד. מניחים על נייר סופג.
טיימר מופעל
-
09.
0pt;margin-bottom:
-
10.
0pt;margin-left:0cm;mso-add-space:auto;text-align:right;text-indent:-
-
11.
0pt;line-height:150%;mso-list:l0 level1 lfo1;mso-layout-grid-align:none;text-autospace:none;direction:rtl;unicode-bidi:embed">
-
12.
להכנת מטבל הציזיקי: מניחים בקערית את היוגורט, מלפפון, נענע,שמיר ושום ומערבבים היטב. מתבלים במיץ לימון, מלח, פלפל ומעט שמן זית. טועמיםומתקים תיבול לפי הטעם. אפשר להכין עד יום מראש ולשמור במקרר.