קארי טופו עם בטטה וברוקולי
כארוחת צהריים מהירה בפני עצמה או כתוספת נפלאה, ככה תכינו קארי טבעוני נפלא
המרכיבים ל2-3:
- להגשה:
- אורז לבן או מלא מבושל
- 1 כף שמן
- 300 גרם (1 חבילה) טופו תנובה פיקנטי, מסונן ומיובש מנוזלים מיותרים
- 1-2 כפות שמן
- 1 בצל גדול, חתוך לקוביות קטנות
- 1 שן שום, קצוצה
- 2 בטטות קטנות, קלופות וחתוכות לקוביות קטנות
- 1 ראש ברוקולי, מופרד לפרחים קטנים
- 1 כפית מחית קארי אדום/צהוב
- 400 מ"ל (פחית) קרם קוקוס
- 1/2 כוס מים
- 1 כף סויה, או לפי הטעם
- 1/2 כוס בוטנים, קצוצים דק
- 1/2 כוס עלי כוסברה
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים את השמן במחבת גדולה עם ציפוי non-stick ומטגנים את הטופו כ-4-5 דקות מכל צד, עד להזהבה. מעבירים לצלחת.
טיימר מופעל
-
02.
מרתיחים מים בקומקום. מניחים את פרחי הברוקולי בקערה ויוצקים מעל את המים. חולטים את הברוקולי כ- 1-2 דקות ומסננים.
טיימר מופעל
-
03.
מוסיפים את השמן למחבת ומטגנים את הבצל עד שהוא נהיה שקוף. מוסיפים את הבטטה ומערבבים. מוסיפים את מחית הקארי ומערבבים היטב.
-
04.
מוסיפים את קרם הקוקוס והמים, מערבבים ומביאים לרתיחה. מבשלים כ-15 דקות, עד שהרוטב מתחיל להסמיך, והבטטה מתרככת.
טיימר מופעל
-
05.
מוסיפים את הסויה ומערבבים.
-
06.
מוסיפים את הטופו, הברוקולי, 1/2 מכמות הבוטנים והכוסברה, מערבבים, מבשלים 2 דקות ומכבים את האש. טועמים ומתקנים את התיבול.
טיימר מופעל
-
07.
מפזרים את שאריות הבוטנים והכוסברה ומגישים.הערות:• אפשר להשתמש גם בטופו בטעם טבעי או פיקנטי.• אם חסרה מליחות, אפשר להשלים ע"י הוספת רוטב סויה או מלח.• אפשר להחליף את קרם הקוקוס בחלב קוקוס.
הידעת?
תופעת הטבעונות בהחלט גדלה בעשורים האחרונים והפכה לגורם לא מבוטל בעולם הקולינריה המודרני. בכל יום אנחנו נחשפים לעוד מנות מוכרות ואהובות שקיבלו גרסה טבעונית מקורית. אחת המנות המקוריות של המטבח הטבעוני ואחת האהובות ביותר היא ללא ספק מנת הקארי. אולם, למעשה לא מדובר במנה אחת, אלא מכלול שלם של מנות עם תוספות שונות בצבעים שונים. אם אתם מחפשים גרסה מפנקת ומפתיעה למנת הקארי המוכרת, קבלו מתכון לתבשיל טבעוני עשיר בירקות ירוקים וטעימים. הסוד לתבשיל הוא משחת קארי איכותית ומיקס של מגוון ירקות ירוקים. מתכון מושלם כארוחת צהריים מהירה בפני עצמה או כתוספת נפלאה.