פרוסות טופו ברוטב חמוץ מתוק – טעימות וממכרות | השף הלבן

פרוסות טופו ברוטב חמוץ מתוק

מנת טופו ממכרת במיוחד המשלבת טעמים אהובים: צ'ילי, סויה וסילאן. את המנה מגישים על בסיס אורז לבן. ארוחה טבעונית נהדרת שמכינים בקלות

מאת: אולגה טוכשר
פרווה סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
צילום: אפיק גבאי עיצוב: נועה קנריק

המרכיבים ל 3:

  • 300 גרם (1 קובייה) טופו בטעם טבעי "תנובה ALTERNATIVE"
  • 120 מ"ל (1/2 כוס) מים
  • 60 מ"ל (1/4 כוס) רוטב סויה
  • 2 כפות סילאן / סירופ מייפל
  • 2 כפות רוטב צ'ילי מתוק
  • 2 כפיות מחוקות קורנפלור
  • 3 כפות שמן
  • 1 בצל אדום בינוני, קצוץ דק
  • 3 שיני שום, קצוצות דק
  • 1-2 ס"מ שורש ג'ינג'ר, קצוץ דק
הגשה:
  • אורז לבן מבושל
  • בצל ירוק, חתוך לטבעות
  • שומשום

הוראות הכנה:

  • 01.

        מסננים את הטופו, מייבשים אותו היטב בעזרת מגבות נייר וחותכים לפרוסות בגודל רצוי (כאן – 16 פרוסות).

  • 02.

        שמים בקערה את המים, הסויה, הסילאן, הצ'ילי והקורנפלור ומערבבים היטב, עד מתקבלת תערובת אחידה ללא גושים. שומרים בצד.

  • 03.

        מחממים מעט שמן במחבת גדולה ומטגנים את הטופו 3-4 דקות מכל צד: קודם על צד אחד, ורק אחרי שהטופו משחים הופכים לצד השני. מעבירים לצלחת.

    טיימר מופעל
    00:04:00
  • 04.

        באותה המחבת מחממים את השמן ומטגנים את הבצל, השום והג'ינג'ר עד להזהבה קלה.

  • 05.

        מוסיפים את הרוטב וממשיכים לבשל תוך ערבוב עוד כמה דקות, עד שהרוטב מתחיל להסמיך.

  • 06.

        מוסיפים למחבת את הטופו ומקפיצים בתוך הרוטב עד שהוא מתכסה מכל הצדדים בזיגוג המבריק.

  • 07.

        מפזרים את הבצל והשומשום ומגישים מיד על מצע אורז מבושל.

הכנת? כאן מדרגים
(15)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.