פלאפל נקניקיות טבעוניות - טעים וקל להכנה | השף הלבן

פלאפל נקניקיות טבעוניות

כמו קובה, אבל מפתיע! קבלו את המתכון של עומר מילר לפלאפל ביתי וזהוב עם מילוי שאף אחד לא חשב עליו עד כה: נקניקיות טבעוניות של טירת צבי שקשה להפסיק לנשנש

מאת: שף עומר מילר
פרווה סוג מתכון
60 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
פלאפל נקניקיות טבעוניות
צילום: בועז לביא עיצוב: נעה קנריק

המרכיבים ל5-6 מנות:

  • 1 חבילה נקניקיות טבעונית בסגנון מרגז "טירת צבי"
  • 1/2 קילו גרגרי חומוס קטנים (מזן בולגרי או הדס)
  • 1 בצל גדול קלוף וחתוך גס
  • 5 שיני שום קלופות וקצוצות גס
  • 1 פלפל ירוק חריף (בלי גרעינים) חתוך גס
  • 3 כוסות פטרוזיליה וכוסברה קצוצים דק או טחונים
  • 1/2 כוס מי קרח
  • 1 כף מלח
  • 1 כף שומשום
  • 1 וחצי כפיות כמון
  • 1 כפית אבקת סודה לשתייה
  • לטיגון: שמן
להגשה:
  • חצאי פיתות
  • סלט קצוץ
  • טחינה
  • סחוג ירוק

הוראות הכנה:

  • 01.

    משרים את גרגרי החומוס במים קרים למשך 24 שעות. לאחר ההשרייה, מסננים גרגרי החומוס ומייבשים.

  • 02.

    למעבד מזון מוסיפים גרגירי חומוס, בצל, פלפל חריף, עשבי תיבול, מלח, שומשום, כמון, אבקת סודה לשתיה. טוחנים בפולסים עד קבלת מרקם גרגירי.

  • 03.

    חותכים כל נקניקיה לארבע, צורבים במחבת חמה עד להזהבה ומניחים בצד לצינון.

  • 04.

    יוצרים כדורים מתערובת הפלאפל, משטחים מעט בעזרת הידיים ויוצרים גומה. בכל גומה מניחים בעדינות נקניקיה צרובה ועוטפים אותה עם תערובת הפלאפל (כמו בהכנת קובה).

  • 05.

    מחממים סיר עם שמן עמוק ומטגנים כל פעם שישה כדורים עד להשחמה.

  • 06.

    מגישים עם סלט ירקות, חצאי פיתות, טחינה וסחוג ירוק    

הכנת? כאן מדרגים
(1)