פאי רועים טבעוני | השף הלבן

פאי רועים טבעוני

מתכון קלאסי לפאי רועים רק שהפעם הטוויסט הוא בכך שהוא כולו טבעוני

מאת: אולגה טוכשר
פרווה סוג מתכון
מעל שעה זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
פאי רועים טבעוני
צילום: דן פרץ עיצוב: נורית קריב

המרכיבים ל6-8:

לשכבת תפוחי האדמה:
  • 8 תפוחי אדמה בינוניים, קלופים וחתוכים לקוביות גדולות
  • 1/4 כוס (60 מ"ל) משקה סויה תנובה במתיקות מופחתת
  • 1 מכל (250 גרם) סויה בסגנון גבינה לבנה תנובה
  • 2 כפות שמרי בירה
  • 1 כפית מלח
לשכבת הירקות:
  • 1 כוס עדשים ירוקות, מושרות במים במשך שעתיים
  • 3-2 כפות שמן
  • 1 בצל גדול, חתוך לקוביות
  • 2 שיני שום, קצוצות
  • 3 גזרים, חתוכים לקוביות קטנות
  • 4 גבעולי סלרי (ללא העלים), חתוכים לקוביות קטנות
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1 כפית כמון
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • אפשרות: 1/2 1 כפיות פפריקה חריפה
לאפייה ולהגשה:
  • מעט שמן זית
  • עלים מ-4-3 ענפי תימין
גודל תבנית: תבנית 23x30 ס"מ

הוראות הכנה:

  • 01.

    שכבת תפוחי האדמה: מבשלים את תפוחי האדמה במים רותחים עם מעט מלח במשך כ-20 דקות, עד לריכוך. מסננים ומועכים למחית חלקה. מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים למחית אחידה. מכסים ושומרים בצד.

    טיימר מופעל
    00:20:00
  • 02.

    שכבת הירקות: מסננים את העדשים ממי ההשריה ושמים בסיר. מוסיפים מים עד לגובה של כ-2 ס"מ מעל העדשים, מביאים לרתיחה ומבשלים כ-20 דקות, עד שהן מתחילות להתרכך.

    טיימר מופעל
    00:20:00
  • 03.

    מחממים את השמן במחבת ומטגנים את הבצל והשום עד להזהבה. מוסיפים את הגזר והסלרי, מערבבים, מכסים ומבשלים כ-15 דקות, תוך ערבוב מדי פעם. מוסיפים את העדשים המבושלות ואת התבלינים ומערבבים היטב. מסירים מהכיריים.

    טיימר מופעל
    00:15:00
  • 04.

    ההרכבה והאפייה: מחממים את התנור ל-180 מעלות. משמנים קלות את התבנית ומשטחים בה את תערובת הירקות בשכבה אחידה. מהדקים היטב.

  • 05.

    מכסים במחית תפוחי האדמה, וחורצים על פניה פסים בעזרת סכין או מרית.

  • 06.

      מרססים או מברישים את פני המאפה במעט שמן זית ואופים 30-25 דקות, עד להזהבה. מפזרים עלי תימין ומגישים חם.

    טיימר מופעל
    00:25:00
הכנת? כאן מדרגים
(2)