סושי דפי אורז טבעוני
אופציה טבעונית רעננה, צבעונית ובריאה לארוחה קלה וכיפית. אנחנו שילבנו עם חביתת החומוס והטופו עלי בייבי ופלפלים. תרגישו חופשי למלא בכל ירק שאתם אוהבים

המרכיבים ל 2 מנות :
- 2 דפי אורז
- 1 כוס עלי בייבי
- 1/2 פלפל אדום חתוך למקלות
- 1/2 פלפל ירוק חתוך למקלות
- 2 ענפי בצל ירוק חתוכים למקטעים של 4 ס"מ
- 1/2 חבילה (150 גרם) טופו "תנובה ALTERNATIVE" בטעם פיקנטי, בזיליקום או טבעי
- אם משתמשים בטופו טבעי - 2 כפות סויה
- 5 כפות גדושות קמח חומוס או קמח עדשים
- 1 כוס מים
- מלח, פלפל
- 1 כפית פפריקה מתוקה
- 1 כפית אבקת שום
- 2 כפות כוסברה קצוצה (לא חובה)
- 2 כפיות שמן
- רוטב סויה
הוראות הכנה:
-
01.
חותכים את הטופו למקלות בעובי 1 סמ"ר. אם משתמשים בטופו בטעם טבעי, משרים אותו ב-2 כפות סויה ל 15 דקות.
טיימר מופעל
-
02.
מכינים את חביתת החומוס: טורפים בקערה את מרכיבי חביתת החומוס. מחממים שמן במחבת, יוצקים מחצית הכמות, מטלטלים את המחבת לפיזור אחיד ומטגנים כ-2 דקות עד שהיא מתייצבת ותחתית החביתה מזהיבה. הופכים לצד השני ומטגנים 1-2 דקות נוספות עד הזהבה. מוציאים לצלחת ובאותו אופן מכינים חביתה שניה.
טיימר מופעל
-
03.
מרכיבים את הרולים: מרטיבים את דף האורז תחת ברז מים או טובלים בקערת מים ל-20 שניות עד שהוא נעשה גמיש אך לא רך ממש (הוא עוד יספוג במהלך העבודה את המים העודפים). מניחים את דף האורז על משטח עבודה נקי ומניחים עליו את חביתת החומוס. מניחים ירקות וטופו לאורך ה-1/3 הקרוב ומגלגלים לרול מהודק. מניחים כך גם את הדף השני עם החביתה השניה.
-
04.
להגשה חותכים כל גליל ל-4, מעמידים ומגישים עם סויה לטבילה.