סופריטו עם טופו – תבשיל ביתי, חם ומלא בטעמים | השף הלבן

סופריטו טופו

טבעונים וחולמים על סופריטו? בסופריטו הטבעוני שלנו שלל ירקות שורש מיטגנים לאט ומעשירים את תבשיל הטופו. התיבול מינימאלי. מתקבל תבשיל ביתי חם מלא בטעמים.

מאת: נעמה רן
פרווה סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
סופריטו עם טופו
צילום: נעמה רן

המרכיבים ל 2-4:

  • 1 חבילת טופו טבעי "תנובה ALTERNATIVE" חתוכה לקוביות של 2 ס"מ
  • מלח ופלפל
  • 1/2 כפית פפריקה מתוקה
  • 3 כפות שמן זית
  • 1 בצל גדול קלוף וחתוך לשמניות פלחים
  • 2 גזרים חתוכים למקטעים של 3 ס"מ
  • 1 ראש סלרי קטן קלוף וחתוך לקוביות
  • 1 ראש פטרוזיליה קלוף וחתוך לקוביות
  • 4 שיני שום חצויות
  • 2-3 תפוחי אדמה קלופים חתוכים לקוביות
  • להגשה: פטרוזיליה קצוצה או עלי סלרי קצוצים

הוראות הכנה:

  • 01.

    מתבלים את קוביות הטופו במלח, פלפל ופפריקה. מחממים 2 כפות שמן בסיר רחב, מטגנים את קוביות הטופו קלות עד הזהבה ומוציאים לצלחת.

  • 02.

    מוסיפים כף שמן ואת הבצל ומטגנים 2-3 דקות. מוסיפים גזר, סלרי ופטרוזיליה ומטגנים תוך כדי ערבוב עד שהבצל מזהיב. אם הירקות מתחילים להיחרך, מוסיפים 1/2 כוס מים.

    טיימר מופעל
    00:03:00
  • 03.

    מוסיפים שום ותפוחי אדמה ומטגנים 2 דקות תוך כדי ערבוב. מוסיפים 1/2 כוס מים ומכסים. מבשלים כ 15-20 דקות עד שהירקות רכים. מידי פעם מערבבים וכשהמים מתאדים מוסיפים שוב 1/2 כוס מים.

    טיימר מופעל
    00:02:00
  • 04.

    מוסיפים את הטופו (ואם כל הנוזלים התאדו, 1/2 כוס מים). מערבבים, מבשלים דקה נוספת, בוזקים פטרוזיליה קצוצה או עלי סלרי ומגישים.

הכנת? כאן מדרגים
(2)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.