סופריטו טופו
טבעונים וחולמים על סופריטו? בסופריטו הטבעוני שלנו שלל ירקות שורש מיטגנים לאט ומעשירים את תבשיל הטופו. התיבול מינימאלי. מתקבל תבשיל ביתי חם מלא בטעמים.

המרכיבים ל 2-4:
- 1 חבילת טופו טבעי "תנובה ALTERNATIVE" חתוכה לקוביות של 2 ס"מ
- מלח ופלפל
- 1/2 כפית פפריקה מתוקה
- 3 כפות שמן זית
- 1 בצל גדול קלוף וחתוך לשמניות פלחים
- 2 גזרים חתוכים למקטעים של 3 ס"מ
- 1 ראש סלרי קטן קלוף וחתוך לקוביות
- 1 ראש פטרוזיליה קלוף וחתוך לקוביות
- 4 שיני שום חצויות
- 2-3 תפוחי אדמה קלופים חתוכים לקוביות
- להגשה: פטרוזיליה קצוצה או עלי סלרי קצוצים
הוראות הכנה:
-
01.
מתבלים את קוביות הטופו במלח, פלפל ופפריקה. מחממים 2 כפות שמן בסיר רחב, מטגנים את קוביות הטופו קלות עד הזהבה ומוציאים לצלחת.
-
02.
מוסיפים כף שמן ואת הבצל ומטגנים 2-3 דקות. מוסיפים גזר, סלרי ופטרוזיליה ומטגנים תוך כדי ערבוב עד שהבצל מזהיב. אם הירקות מתחילים להיחרך, מוסיפים 1/2 כוס מים.
טיימר מופעל
-
03.
מוסיפים שום ותפוחי אדמה ומטגנים 2 דקות תוך כדי ערבוב. מוסיפים 1/2 כוס מים ומכסים. מבשלים כ 15-20 דקות עד שהירקות רכים. מידי פעם מערבבים וכשהמים מתאדים מוסיפים שוב 1/2 כוס מים.
טיימר מופעל
-
04.
מוסיפים את הטופו (ואם כל הנוזלים התאדו, 1/2 כוס מים). מערבבים, מבשלים דקה נוספת, בוזקים פטרוזיליה קצוצה או עלי סלרי ומגישים.