מניפות תפוחי אדמה וטופו מתובל בסגנון פרובנס – ארוחה טבעונית לכל המשפחה
טופו קראנצ'י בשילוב תפוחי אדמה – ארוחה טבעונית נהדרת שמכינים בקלות ותתאים לכל המשפחה!
המרכיבים ל 6:
- 6 תפוחי אדמה בינוניים, שטופים
- 300 גרם (1 קובייה) טופו מתובל בסגנון פרובנס "תנובה"
- 5 כפות שמן זית
- 6-8 שיני שום, עם הקליפה
- 1/4 חבילה ענפי תימין
- מלח גס
- פלפל שחור גרוס
- סלט ירוק קטן
הוראות הכנה:
- 
								01.
								מחממים תנור ל-200 מעלות. מרפדים תבנית מלבנית בנייר אפייה ומשמנים. 
- 
								02.
								חותכים את תפוחי האדמה בעזרת סכין חדה כמעט עד הסוף, עד 1/2 ס”מ לפני שמגיעים לתחתית. 
- 
								03.
								מסננים את הטופו, מייבשים בעזרת מגבות נייר וחותכים למלבנים דקים. 
- 
								04.
								פותחים בזהירות את פרוסות תפוחי האדמה וממלאים בפרוסות הטופו. 
- 
								05.
								שמים את תפוחי האדמה לתוך התבנית, מברישים היטב בשמן זית, ממליחים ומפלפלים בנדיבות. מסדרים מסביב את שיני השום המעוכות וענפי תימין. 
- 
								06.
								מכסים את התבנית בנייר כסף ואופים כ-30 דקות. טיימר מופעל
- 
								07.
								מורידים את נייר הכסף, מברישים את תפוחי האדמה קלות ברוטב שמצטבר בתחתית התבנית ואופים כ-20 דקות נוספות, עד שתפוחי האדמה רכים, והטופו נהיה קראנצ'י ושחום. טיימר מופעל
- 
								08.
								מגישים מיד בליווי סלט ירוק קטן. 
 
									

