מוסקה טבעונית עם חצילים, עגבניות ותפוחי אדמה | השף הלבן

מוסקה של חצילים, תפוחי אדמה, סויה בסגנון גבינה לבנה ועגבניות (טבעוני)

מנה עיקרית טעימה ומשביעה שבנויה משכבות של ירקות וסויה בסגנון גבינה לבנה. רוצים לגוון? החליפו חצילים בקישואים או זוקיני ואת העגבניות בפלפל אדום.

מאת: נעמה רן
פרווה סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
מוסקה של חצילים, תפוחי אדמה, סויה בסגנון גבינה לבנה ועגבניות (טבעוני)
צילום: נעמה רן עיצוב: נעמה רן

המרכיבים ל6:

  • 1/3 כוס פטרוזיליה קצוצה דק
  • 3 שיני שום כתושות
  • 1 כפית מחוקה מלח, פלפל לבן
  • 1 חציל גדול או 2 חצילים קטנים פרוסים לאורכם לפרוסות בעובי 1 ס"מ
  • מלח, פלפל
  • 2 כפיות עלי תימין או אורגנו קצוץ, טרי או יבש
  • 4 כפות שמן זית לזילוף + 2 כפות לשימון התבנית
  • 4 תפוחי אדמה מבושלים, קלופים, פרוסים לפרוסות בעובי 1 ס"מ
  • 3 עגבניות פרוסות לרוחבן לפרוסות בעובי 1/2 ס"מ
למילוי גבינה:
  • 1/2 1 מיכלים (375 מ"ל) סויה בסגנון גבינה לבנה בטעם טבעי, "תנובה"
  • 1 כף טחינה גולמית
  • להגשה: עלי תימין או אורגנו טריים
גודל תבנית: תבנית 20*25

הוראות הכנה:

  • 01.

     

  • 02.

    מניחים את פרוסות החציל בתבנית מצופה נייר אפייה. בוזקים מלח, פלפל שחור ו 1 כפית תימין או אורגנו. מזלפים 2 כפות שמן זית ואופים בתנור שחומם ל 200 מעלות כ 25 דקות עד שהחציל רך ומזהיב.

    טיימר מופעל
    00:25:00
  • 03.

    מערבבים בקערה את מרכיבי המילוי. משמנים תבנית בשמן זית.

  • 04.

    מניחים בתבנית שכבת פרוסות תפוחי אדמה, בוזקים מלח ופלפל, מניחים שכבת פרוסות חציל אפויות, עליהן את מילוי הגבינה, עליו שוב שכבת פרוסות תפוחי אדמה, עליהן שכבת פרוסות חציל ומסיימים עם שכבת פרוסות עגבניה.

  • 05.

    בוזקים מלח, פלפל, תימין או אורגנו ומזלפים 2 כפות שמן זית. אופים בתנור מחומם ל 190 מעלות כ 50 דקות עד שהעגבניות מזהיבות ומילוי הסויה מתייצב. ממתינים כרבע שעה (כדי להקל על הפריסה) ומגישים.

    טיימר מופעל
    00:50:00
הכנת? כאן מדרגים
(0)