טורטיה מקסיקנית
אפרת ליכטנשטט עם מתכון טעים וקל לטורטיה מקסיקנית עם הסדרה הצמחונית של תנובה
המרכיבים ל4-5 מנות:
- 3 כפות שמן זית
- 2 בצלים סגולים פרוסים דק
- 3-4 שיני שום פרוסות דק
- 1 חבילת נתחונים צמחוניים בטעם בקר מהסדרה הצמחונית של תנובה
- 1 כפית מלח
- ½ כפית פלפל שחור
- ½ כפית כוסברה טחונה
- ½ כפית כמון
- ½ כפית פפריקה מתוקה
- ½ כוס מים רותחים
- חופן כוסברה קצוצה
- 1 שימורי שעועית שחורה (440 ג׳ לפני סינון)
- ¼ בצל סגול
- 3 שיני שום
- ½ כפית מלח
- ⅓ כפית פלפל שחור
- ⅓ כפית כוסברה
- ⅓ כפית פפריקה מעושנת
- אבוקדו פרוס
- גרעיני תירס
- ממרח שעועית (פריחולס)
- סלט עגבניות וכוסברה
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים שמן במחבת ומטגנים את הבצל עד שהוא מתרכך.
-
02.
מוסיפים את השום ומטגנים דקה נוספת.
-
03.
מוסיפים את הנתחונים וצורבים כמה דקות.
-
04.
מוסיפים את התבלינים, מערבבים ואז את המים.
-
05.
מטגנים עוד כחמש דקות.
-
06.
מכבים את האש ומוסיפים כוסברה קצוצה.
-
07.
להכנת הממרח: שמים את כל החומרים במעבד מזון וטוחנים לממרח חלק. אם הממרח מאד סמיך מוסיפים כמה כפות מים.
-
08.
להכנת סלט העגבניות והכוסברה:
-
09.
קוצצים 20 עגבניות שרי לקוביות קטנות.
-
10.
מוסיפים חצי צרור כוסברה קצוצה, רבע בצל סגול קצוץ דק דק ומתבלים בשמן זית, שן שום כתושה, מלח, פלפל ומיץ לימון טרי.
-
11.
להרכבת הטורטיה:
-
12.
מניחים טורטייה על נייר אריזה.
-
13.
במרכז הטורטייה מורחים ממרח שעועית, מניחים עליו סלט עגבניות, תירס, אבוקדו וכמה כפות גדושות של נתחונים צמחוניים.
-
14.
מגלגלים לרולדה הדוקה מאד, חוצים ואוכלים מיד.