טורטיה מקסיקנית | השף הלבן

טורטיה מקסיקנית

אפרת ליכטנשטט עם מתכון טעים וקל לטורטיה מקסיקנית עם הסדרה הצמחונית של תנובה

מאת: אפרת ליכטנשטט
פרווה סוג מתכון
30 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
טורטיה מקסיקנית

המרכיבים ל4-5 מנות:

מרכיבים להקפצת הנתחונים:
  • 3 כפות שמן זית
  • 2 בצלים סגולים פרוסים דק
  • 3-4 שיני שום פרוסות דק
  • 1 חבילת נתחונים צמחוניים בטעם בקר מהסדרה הצמחונית של תנובה
  • 1 כפית מלח
  • ½ כפית פלפל שחור
  • ½ כפית כוסברה טחונה
  • ½ כפית כמון
  • ½ כפית פפריקה מתוקה
  • ½ כוס מים רותחים
  • חופן כוסברה קצוצה
מרכיבים לממרח פריחולס פטנט:
  • 1 שימורי שעועית שחורה (440 ג׳ לפני סינון)
  • ¼ בצל סגול
  • 3 שיני שום
  • ½ כפית מלח
  • ⅓ כפית פלפל שחור
  • ⅓ כפית כוסברה
  • ⅓ כפית פפריקה מעושנת
מרכיבים להרכבת הטורטיה:
  • אבוקדו פרוס
  • גרעיני תירס
  • ממרח שעועית (פריחולס)
  • סלט עגבניות וכוסברה

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים שמן במחבת ומטגנים את הבצל עד שהוא מתרכך.

  • 02.

    מוסיפים את השום ומטגנים דקה נוספת.

  • 03.

    מוסיפים את הנתחונים וצורבים כמה דקות.

  • 04.

    מוסיפים את התבלינים, מערבבים ואז את המים.

  • 05.

    מטגנים עוד כחמש דקות.

  • 06.

    מכבים את האש ומוסיפים כוסברה קצוצה.

  • 07.

    להכנת הממרח: שמים את כל החומרים במעבד מזון וטוחנים לממרח חלק. אם הממרח מאד סמיך מוסיפים כמה כפות מים.

  • 08.

    להכנת סלט העגבניות והכוסברה:

  • 09.

    קוצצים 20 עגבניות שרי לקוביות קטנות.

  • 10.

    מוסיפים חצי צרור כוסברה קצוצה, רבע בצל סגול קצוץ דק דק ומתבלים בשמן זית, שן שום כתושה, מלח, פלפל ומיץ לימון טרי.

  • 11.

    להרכבת הטורטיה:

  • 12.

    מניחים טורטייה על נייר אריזה.

  • 13.

    במרכז הטורטייה מורחים ממרח שעועית, מניחים עליו סלט עגבניות, תירס, אבוקדו וכמה כפות גדושות של נתחונים צמחוניים.

  • 14.

    מגלגלים לרולדה הדוקה מאד, חוצים ואוכלים מיד.

הכנת? כאן מדרגים
(0)