טארט טבעוני ספירלה עם ירקות ופלח - שקמה יעקבי | השף הלבן

טארט ספירלה טבעוני עם ירקות ופלח בסגנון גאודה

כל שולחן שבועות צריך לפחות מנה אחת שתשאיר רושם על כולם! את המתכון של שקמה יעקבי לטארט ספירלה טבעוני, מתוך חוברת שבועות, כדאי לכם להכיר

מאת: שקמה יעקבי
פרווה סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קשה רמת מיומנות
צילום: דן פרץ (סטילס) עיצוב: נורית קריב (סטילס)

המרכיבים ל8-9 מנות:

לבצק:
  • 2 כוסות (280 גרם) קמח לבן
  • 1 כפית מלח
  • 160 גרם חמאה טבעונית קרה חתוכה לקוביות קטנות
  • 1/2 כוס (120 מ"ל) מים קרים מאוד
למלית:
  • 1 חבילה (300 גרם) טופו תנובה Alternative בטעם טבעי
  • 1/2 חבילת פלח בסגנון גאודה תנובה Alternative - מגוררת
  • 1/3 גביע (80 גרם) ממרח סויה תנובה Alternative בטעם טבעי
  • 1 כפית טימין מיובש
  • 1 שן שום כתושה
  • מלח לפי הטעם
לירקות:
  • 5-4 גזרים קלופים
  • 5-4 זוקיני שטופים היטב
  • 2 כפות שמן זית
גודל תבנית: תבנית טארט בקוטר 22-24 ס"מ

הוראות הכנה:

  • 01.

    הבצק: שמים בקערת מעבד המזון (או המערבל עם וו הגיטרה) את הקמח, המלח והחמאה ומעבדים לפירורים במרקם חולי. מוסיפים את המים בהדרגה ומעבדים עד לקבלת בצק אחיד. אוספים את הבצק לכדור, משטחים אותו לדיסקית, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר למנוחה של 45 דקות.

    טיימר מופעל
    00:45:00
  • 02.

    המלית: שמים בקערת מעבד המזון את כל מרכיבי המלית ומעבדים למשחה גרגירית. מעבירים למקרר עד לשימוש.

  • 03.

    הירקות: פורסים את הירקות בעזרת קולפן או מנדולינה לפרוסות דקות מאוד, בעובי 3-1 מ"מ. מניחים בצד.

  • 04.

    מחממים את התנור ל-180 מעלות ומשמנים את התבנית.

  • 05.

    מקמחים את משטח העבודה, מניחים עליו את הבצק ומרדדים לעיגול בעובי כ-1/2 ס"מ ובקוטר מעט גדול יותר מקוטר התבנית. מעבירים את הבצק לתבנית ומהדקים היטב לבסיס ולדפנות.

  • 06.

    מחוררים את הבצק בעזרת מזלג ואופים במשך 10 דקות. מוציאים את הקלתית אך לא מכבים את התנור.

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 07.

    יוצקים את המלית על הבצק החם ומורחים בעדינות בשכבה אחידה.

  • 08.

    לוקחים רצועת גזר, מניחים על רצועת קישוא ומגלגלים את שתיהן יחד לספירלה הדוקה. מניחים את הספירלה על רצועת גזר, ומגלגלים שוב. מכינים כך עם רצועות גזר וקישוא לסירוגין עד שמתקבלת ספירלה הדוקה בקוטר כ-10 ס"מ. מניחים את הספירלה במרכז התבנית וממשיכים להוסיף לה רצועות גזר וקישוא לסירוגין, וללפף סביבה בצורה צמודה והדוקה, עד שהיא ממלאת את כל התבנית.

  • 09.

    מברישים את הטארט בשמן הזית.

  • 10.

    אופים 45-35 דקות, או עד שהירקות רכים והבצק זהוב. מוציאים ומניחים לצינון.

    טיימר מופעל
    00:35:00
  • 11.

    מגישים לצד סלט טרי.

  • 12.

    בתאבון!

הכנת? כאן מדרגים
(21)