חריימה טופו | השף הלבן

חריימה טופו

חריימה מטופו מתאים לכל ארוחה

מאת: אביגיל מייזליק
פרווה סוג מתכון
30 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
חריימה טופו
צילום: אפיק גבאי עיצוב: נעה קנריק
המרכיבים ל6 מנות:
לקציצות:
  • 1 חבילת (300 גרם) טופו בטעם טבעי אלטרנטיב, ללא הנוזלים
  • 3 שיני שום כתושות
  • 4 כפות קמח שקדים
  • 2 כפות קוואקר
  • מלח ופלפל
  • מעט צ׳ילי גרוס
  • שמן זית לזילוף
לרוטב:
  • 1/3 כוס שמן זית
  • 1 עגבנייה שלמה, מגוררת
  • 8 שיני שום פרוסות
  • 1 פלפלון ירוק חריף, חתוך לפרוסות
  • 3 כפות רסק עגבניות איכותי
  • 3 כפות פפריקה מתוקה
  • 1 כפית פלפל צ׳ומה
  • מלח ופלפל
  • 1/4 כפית גרגרי קימל(לא חובה)
  • 1/2 צרור כוסברה קצוצה
  • פלפל שושקה אדום, חתוך לרצועות
הוראות הכנה:
  • 01.

    לקציצות:

  • 02.

    מחממים תנור לחום של 180 מעלות.

  • 03.

    שמים את כל חומרי הקציצות במעבד מזון וטוחנים לתערובת אחידה.

  • 04.

    יוצרים צורה של כדורים מאורכים מעט בתבנית מרופדת בנייר אפייה.

  • 05.

    יוצקים על הקציצות מעט שמן זית ואופים למשך 10 דקות. מוציאים ומצננים

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 06.

    לרוטב:

  • 07.

    שמים את השמן במחבת עמוקה או בסיר רחב, מוסיפים את העגבנייה המגוררת ומטגנים דקה.

  • 08.

    מוסיפים את כל שאר החומרים, ומוסיפים כוס וחצי מים.

  • 09.

    מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים מכוסה למשך 3 דקות.

    טיימר מופעל
    00:03:00
  • 10.

    מוסיפים את קציצות הטופו בעדינות, מנמיכים את האש ומבשלים מכוסה למשך 20 דקות.

    טיימר מופעל
    00:20:00

הידעת?

הרוטב הזה כמובן ממש מושלם לדגים. פשוט מכניסים בתוך אותו רוטב בדיוק פרוסות של דג כמו דניס, לברק, לוקוס או בורי.

הכנת? כאן מדרגים
(0)