חריימה טופו - השף הלבן

חריימה טופו

חריימה מטופו מתאים לכל ארוחה

מאת: אביגיל מייזליק
פרווה סוג מתכון
30 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
חריימה טופו
צילום: אפיק גבאי עיצוב: נעה קנריק

המרכיבים ל 6 מנות:

לקציצות:
  • 1 חבילת (300 גרם) טופו בטעם טבעי אלטרנטיב, ללא הנוזלים
  • 3 שיני שום כתושות
  • 4 כפות קמח שקדים
  • 2 כפות קוואקר
  • מלח ופלפל
  • מעט צ׳ילי גרוס
  • שמן זית לזילוף
לרוטב:
  • 1/3 כוס שמן זית
  • 1 עגבנייה שלמה, מגוררת
  • 8 שיני שום פרוסות
  • 1 פלפלון ירוק חריף, חתוך לפרוסות
  • 3 כפות רסק עגבניות איכותי
  • 3 כפות פפריקה מתוקה
  • 1 כפית פלפל צ׳ומה
  • מלח ופלפל
  • 1/4 כפית גרגרי קימל(לא חובה)
  • 1/2 צרור כוסברה קצוצה
  • פלפל שושקה אדום, חתוך לרצועות

הוראות הכנה:

  • 01.

    לקציצות:

  • 02.

    מחממים תנור לחום של 180 מעלות.

  • 03.

    שמים את כל חומרי הקציצות במעבד מזון וטוחנים לתערובת אחידה.

  • 04.

    יוצרים צורה של כדורים מאורכים מעט בתבנית מרופדת בנייר אפייה.

  • 05.

    יוצקים על הקציצות מעט שמן זית ואופים למשך 10 דקות. מוציאים ומצננים

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 06.

    לרוטב:

  • 07.

    שמים את השמן במחבת עמוקה או בסיר רחב, מוסיפים את העגבנייה המגוררת ומטגנים דקה.

  • 08.

    מוסיפים את כל שאר החומרים, ומוסיפים כוס וחצי מים.

  • 09.

    מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים מכוסה למשך 3 דקות.

    טיימר מופעל
    00:03:00
  • 10.

    מוסיפים את קציצות הטופו בעדינות, מנמיכים את האש ומבשלים מכוסה למשך 20 דקות.

    טיימר מופעל
    00:20:00

הידעת?

הרוטב הזה כמובן ממש מושלם לדגים. פשוט מכניסים בתוך אותו רוטב בדיוק פרוסות של דג כמו דניס, לברק, לוקוס או בורי.

הכנת? כאן מדרגים
(0)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.