המבורגר צמחוני – קציצות כרובית ובולגרית בלחמניה
המבורגר קליל שמשלב כרובית ובולגרית, נפלא בתוספת ירקות. ארוחה מושלמת בבית או לעבודה
חלבי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: נעמה רן
המרכיבים ל5-6 מנות:
- 1/2 כרובית בינונית נקייה מופרדת לפרחים
- 2 כפות פטרוזיליה קצוצה דק
- 2 כפות בצל ירוק קצוץ דק
- 1 כפית אורגנו מיובש מפורר או 1 כף אורגנו טרי קצוץ דק (לא הכרחי)
- קורט אגוז מוסקט
- מלח ופלפל לבן
- 1 ביצה
- 1/4 כוס חלב "תנובה"
- 1/2 כוס פירורי לחם
- 100 גרם גבינה בולגרית 5% "פיראוס" מפוררת
- שמן לטיגון
להגשה: לחמניות המבורגר - עגבניה פרוסה - חסה או עלי בייבי - בצל סגול פרוס
הוראות הכנה:
-
01.
שמים את פרחי הכרובית בקערת זכוכית ומבשלים במיקרו כ 5 דקות על שהיא מתרככת אך לא לגמרי. מעבירים למעבד מזון ומעבדים בפולסים לפירורים.
טיימר מופעל
-
02.
שמים בקערה את פירורי הכרובית עם יתר המרכיבים ומערבבים לעיסה אחידה.
-
03.
מחממים שמן לטיגון חצי עמוק. יוצרים קציצות גדולות בידיים או בעזרת רינג של 5-7 ס"מ, מהדקים היטב ומטגנים כ 3 דקות מכל צד על להבה בינונית נמוכה, עד השחמה. מוציאים לצלחת מרופדת נייר סופג. מגישים בלחמניה עם עגבניה, בצל סגול ועלי בייבי.
טיימר מופעל
הכנת? כאן מדרגים