המבורגר צמחוני - קציצות כרובית ובולגרית בלחמניה | השף הלבן

המבורגר צמחוני – קציצות כרובית ובולגרית בלחמניה

המבורגר קליל שמשלב כרובית ובולגרית, נפלא בתוספת ירקות. ארוחה מושלמת בבית או לעבודה

מאת: נעמה רן
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
המבורגר צמחוני - קציצות כרובית ובולגרית בלחמניה
צילום: נעמה רן

המרכיבים ל5-6 מנות:

  • 1/2 כרובית בינונית נקייה מופרדת לפרחים
  • 2 כפות פטרוזיליה קצוצה דק
  • 2 כפות בצל ירוק קצוץ דק
  • 1 כפית אורגנו מיובש מפורר או 1 כף אורגנו טרי קצוץ דק (לא הכרחי)
  • קורט אגוז מוסקט
  • מלח ופלפל לבן
  • 1 ביצה
  • 1/4 כוס חלב "תנובה"
  • 1/2 כוס פירורי לחם
  • 100 גרם גבינה בולגרית 5% "פיראוס" מפוררת
  • שמן לטיגון
להגשה: לחמניות המבורגר - עגבניה פרוסה - חסה או עלי בייבי - בצל סגול פרוס

הוראות הכנה:

  • 01.

    שמים את פרחי הכרובית בקערת זכוכית ומבשלים במיקרו כ 5 דקות על שהיא מתרככת אך לא לגמרי. מעבירים למעבד מזון ומעבדים בפולסים לפירורים.

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 02.

    שמים בקערה את פירורי הכרובית עם יתר המרכיבים ומערבבים לעיסה אחידה.

  • 03.

    מחממים שמן לטיגון חצי עמוק. יוצרים קציצות גדולות בידיים או בעזרת רינג של 5-7 ס"מ, מהדקים היטב ומטגנים כ 3 דקות מכל צד על להבה בינונית נמוכה, עד השחמה. מוציאים לצלחת מרופדת נייר סופג. מגישים בלחמניה עם עגבניה, בצל סגול ועלי בייבי.

    טיימר מופעל
    00:03:00
הכנת? כאן מדרגים
(8)