גאלט טופו וירקות (טבעוני פרווה)
גרסה טבעונית וחגיגית לגאלט הירקות הקלאסי והפעם עם טופו
המרכיבים ל6:
- 1/3 2 כוסות (320 גרם) קמח
- 2 כפות קורנפלור
- קורט מלח
- 1/2 כוס שמן זית איכותי
- 1 גביע (125 גרם) מעדן סויה BIO בטעם טבעי תנובה ALTERNATIVE
- כ-3 כפות מים קרים (45 מ”ל)
- 3-2 כפות שמן זית
- 1 כרשה גדולה פרוסה דק
- עלים טריים מ-6 גבעולי תימין (להשאיר 2 גבעולים להגשה)
- 3-2 שיני שום פרוסות
- 150 גרם ברוקולי סנפרוסט מפורק לפרחים
- 1/2 שקית (200 גרם) תחתיות ארטישוק סנפרוסט מופשרות חתוכות ל-6
- 150 גרם טופו תנובה ALTERNATIVE עם בזיליקום - מפורק לנתחים קטנים
- 1/2 כוס אפונת גינה סנפרוסט
- מלח, פלפל שחור גרוס טרי
- 1 גביע ממרח סויה בסגנון גבינה לבנה בטעם טבעי תנובה ALTERNATIVE
- 1 כף שמן זית
- קליפת לימון מגוררת
- 1 כף שמן זית לזילוף ולהברשה
הוראות הכנה:
-
01.
מכינים את הבצק: מערבבים בקערה (או במעבד מזון) קמח, קורנפלור ומלח. מוסיפים שמן זית ומערבבים-מפוררים לפירורי בצק. מוסיפים מעדן סויה ואת המים מוסיפים בהדרגה ולשים רק עד שמתקבל בצק אחיד, רך ולא דביק. עוטפים בניילון נצמד ומאחסנים במקרר.
-
02.
מכינים את המילוי: מחממים שמן זית במחבת רחבה ומטגנים את הכרשה והתימין כ-5 דקות, תוך כדי ערבוב מדי פעם, לריכוך ולהזהבה. מוסיפים שום וברוקולי וממשיכים לטגן עוד כ-2 דקות.מוסיפים את פלחי הארטישוק והטופו, מתבלים במלח ובפלפל וממשיכים לטגן עוד כ-2 דקות, עד שהירקות מתרככים מעט ומעמיקים צבע. מכבים את האש, מוסיפים את האפונה ומערבבים.
טיימר מופעל
-
03.
מחממים את התנור ל-200 מעלות.
-
04.
מרכיבים את הגאלט: מניחים נייר אפייה על משטח העבודה ועליו את הבצק. מרדדים לעלה עגול בעובי כ-3 מ”מ.
-
05.
מורחים קרם סויה על הבצק כך שיישארו שוליים בעובי כ-5 ס”מ, מניחים מעל את הירקות ומקפלים פנימה את שולי הבצק. מברישים את שולי הבצק בשמן זית ומזלפים מעט שמן זית על הירקות.
-
06.
מעבירים את המאפה עם נייר האפייה לתבנית תנור ואופים כ-35 דקות, עד שהבצק פריך ושחום. אם הירקות משחימים מדי, מניחים על המאפה נייר אלומיניום.
טיימר מופעל
-
07.
מוציאים מהתנור, מניחים להתקרר מעט ומפזרים קליפת לימון מגוררת ותימין טרי.