גאלט טופו וירקות – טבעוני וחגיגי | השף הלבן

גאלט טופו וירקות (טבעוני פרווה)

גרסה טבעונית וחגיגית לגאלט הירקות הקלאסי והפעם עם טופו

מאפה בצק עם טופו וירקות מאת: אורי שביט
פרווה סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
מאפה בצק עם טופו וירקות
צילום: דן פרץ עיצוב: נורית קריב

המרכיבים ל6:

לבצק:
  • 1/3 2 כוסות (320 גרם) קמח
  • 2 כפות קורנפלור
  • קורט מלח
  • 1/2 כוס שמן זית איכותי
  • 1 גביע (125 גרם) מעדן סויה BIO בטעם טבעי תנובה ALTERNATIVE
  • כ-3 כפות מים קרים (45 מ”ל)
למילוי:
  • 3-2 כפות שמן זית
  • 1 כרשה גדולה פרוסה דק
  • עלים טריים מ-6 גבעולי תימין (להשאיר 2 גבעולים להגשה)
  • 3-2 שיני שום פרוסות
  • 150 גרם ברוקולי סנפרוסט מפורק לפרחים
  • 1/2 שקית (200 גרם) תחתיות ארטישוק סנפרוסט מופשרות חתוכות ל-6
  • 150 גרם טופו תנובה ALTERNATIVE עם בזיליקום - מפורק לנתחים קטנים
  • 1/2 כוס אפונת גינה סנפרוסט
  • מלח, פלפל שחור גרוס טרי
  • 1 גביע ממרח סויה בסגנון גבינה לבנה בטעם טבעי תנובה ALTERNATIVE
  • 1 כף שמן זית
לעיטור:
  • קליפת לימון מגוררת
  • 1 כף שמן זית לזילוף ולהברשה

הוראות הכנה:

  • 01.

    מכינים את הבצק: מערבבים בקערה (או במעבד מזון) קמח, קורנפלור ומלח. מוסיפים שמן זית  ומערבבים-מפוררים לפירורי בצק. מוסיפים מעדן סויה ואת המים מוסיפים בהדרגה ולשים רק עד שמתקבל בצק אחיד, רך ולא דביק. עוטפים בניילון נצמד ומאחסנים במקרר.

  • 02.

    מכינים את המילוי: מחממים שמן זית במחבת רחבה ומטגנים את הכרשה והתימין כ-5 דקות, תוך כדי ערבוב מדי פעם, לריכוך ולהזהבה. מוסיפים שום וברוקולי וממשיכים לטגן עוד כ-2 דקות.מוסיפים את פלחי הארטישוק והטופו, מתבלים במלח ובפלפל וממשיכים לטגן עוד כ-2 דקות, עד שהירקות מתרככים מעט ומעמיקים צבע. מכבים את האש, מוסיפים את האפונה ומערבבים.

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 03.

    מחממים את התנור ל-200 מעלות.

  • 04.

    מרכיבים את הגאלט: מניחים נייר אפייה על משטח העבודה ועליו את הבצק. מרדדים לעלה עגול בעובי כ-3 מ”מ.

  • 05.

    מורחים קרם סויה על הבצק כך שיישארו שוליים בעובי כ-5 ס”מ,  מניחים מעל את הירקות ומקפלים פנימה את שולי הבצק. מברישים את שולי הבצק בשמן זית ומזלפים מעט שמן זית על הירקות.

  • 06.

    מעבירים את המאפה עם נייר האפייה לתבנית תנור ואופים כ-35 דקות, עד שהבצק פריך ושחום. אם הירקות משחימים מדי, מניחים על המאפה נייר אלומיניום.

    טיימר מופעל
    00:35:00
  • 07.

    מוציאים מהתנור, מניחים להתקרר מעט ומפזרים קליפת לימון מגוררת ותימין טרי.

הכנת? כאן מדרגים
(0)