בולונז טבעוני עשיר ומלא בטעמים - מתכון טבעוני מנצח | השף הלבן

בולונז טבעוני

גרסה טבעונית לבולונז עשירה ומלאת טעמים. הפטריות והעדשים מעניקים לו טעם ומרקם "בשרי". הבצל, הגזר והסלרי הם בסיס של שפע טעמים (ממש כמו בבולונז בשרי).

מאת: נעמה רן
פרווה סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
צילום: נעמה רן עיצוב: נעמה רן

המרכיבים ל 6:

  • 2 כפות שמן זית
  • 1 בצל גדול קצוץ
  • 4 שיני שום קצוצות
  • 1 גזר קצוץ לקוביות קטנות
  • 2 גבעולי סלרי קצוצים
  • 2 סלסלות פטריות קצוצות (מומלץ מ-2 סוגי פטריות למשל שמפניון ופורטובלו)
  • 3 מחטי רוזמרין קצוצים
  • 1/4 כפית קינמון
  • 1/8 כפית פלפל שחור
  • 1 כפית מלח
  • 1 כוס עדשים ירוקות מוקפאות "סנפרוסט"
  • 1 קופסא (100 גרם) רסק עגבניות
  • 1 קופסא (400 גרם) עגבניות קצוצות
  • 1 כוס מים
להגשה: פסטה, פטרוזיליה קצוצה
גודל תבנית: סיר

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים שמן בסיר ומטגנים את הבצל 5-6 דקות עד הזהבה. מוסיפים שום, גזר וסלרי ומטגנים 4-5 דקות נוספות עד שהם מתרככים. מוסיפים פטריות, פטרוזיליה, רוזמרין, קינמון, פלפל, מלח ומטגנים דקה נוספת.

    טיימר מופעל
    00:06:00
  • 02.

    מוסיפים עדשים, רסק, עגבניות ומים, מערבבים, מכסים ומביאים לרתיחה. מנמיכים ללהבה בינונית-נמוכה ומבשלים מכוסה 30 דקות. טועמים ומתקנים תיבול.

    טיימר מופעל
    00:30:00
  • 03.

    מערבבים עם פסטה מבושלת ומגישים.

הכנת? כאן מדרגים
(0)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.