מתכון קונכיות קטפיש | השף הלבן

קונכיות קטפיש

קונכיות קטפיש

מאת: מאיר טפירו
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קשה רמת מיומנות
קונכיות קטפיש

המרכיבים ל6 מנות:

  • חצי כף שמן כמהין
  • חצי כף קמח
  • חלבון ביצה 1
  • 1/2 כוס גרדת פקורינו ( פרמזן קולקשן )
  • 250-300 גרם קטפיש (או דג זמין אחר עם מרקם עדין)
  • 400 מ"ל שמנת מתוקה
  • פסטה בצורת קונכיות (גדולה כמה שיותר הניתנת למילוי)
  • שום טרי 4-5 שיניים (או שני כפות שום כתוש)
  • בצל ירוק 2 גבעולים
  • עירית 7-8 גבעולים
  • 3 פרוסות לימון שלמות

הוראות הכנה:

  • 01.

    אופים את הדג עם 3 שיני שום כתושות היטב על 180 מעלות ל-10 דקות (חומם מראש) עד שהדג אפוי למחצה ועדיין רך למילוי:

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 02.

    קוצצים את העירית במקביל ומערבבים עם הדג, החלבון, ביצה ,פלפל גרוס ומלח (לפי טעם - ניתן להוסיף תבלינים) וחצי כף קמח מעסים היטב ומסננים נוזלים, עד לעיסה אחידה.

  • 03.

    מקררים במשך 10 - 20 דקות במקרר (או במקפיא כ- 7דקות).

    טיימר מופעל
    00:20:00
  • 04.

    מכינים את הפסטה (אלדנטה) על מנת שנוכל למלא אותה והיא תשאר יציבה.

  • 05.

    מקררים את הפסטה.

  • 06.

    ממלאים את הקונכיות בתערובת עד שתהה יציבה ומשאירים בטמ"פ החדר.

  • 07.

    מטגנים את הקונכיות במחבת מעט עמוק (רצוי טפלון) עם 2 כפות שמן זית ושום עדין עד לצבע זהוב.

  • 08.

    מוסיפים שמנת ומערבבים עד חום בינוני (ללא בועות).

  • 09.

    מוסיפים - בצל ירוק קצוץ לשמנת יחד עם שמן הכמהין ומערבבים לאחידות הנוזל.

  • 10.

    מצמצמים תוך כדי ערבוב (לא עד הסוף שיהיה מעט בועות)

  • 11.

    מוסיפים בעדינות את הקונכיות שלא יתפרקו על מצע של שלושת פרוסות הלימון הדקות ומצמצמים על אש קטנה עד לקבלת רוטב סמיך (3-4 דקות לרתיחה) מגבירים אש לדקה בדיוק ובמקביל מפזרים את הפרמזן מעל.

    טיימר מופעל
    00:04:00
הכנת? כאן מדרגים
(59)