המרכיבים ל6 מנות:
- חצי כף שמן כמהין
- חצי כף קמח
- חלבון ביצה 1
- 1/2 כוס גרדת פקורינו ( פרמזן קולקשן )
- 250-300 גרם קטפיש (או דג זמין אחר עם מרקם עדין)
- 400 מ"ל שמנת מתוקה
- פסטה בצורת קונכיות (גדולה כמה שיותר הניתנת למילוי)
- שום טרי 4-5 שיניים (או שני כפות שום כתוש)
- בצל ירוק 2 גבעולים
- עירית 7-8 גבעולים
- 3 פרוסות לימון שלמות
הוראות הכנה:
-
01.
אופים את הדג עם 3 שיני שום כתושות היטב על 180 מעלות ל-10 דקות (חומם מראש) עד שהדג אפוי למחצה ועדיין רך למילוי:
טיימר מופעל
-
02.
קוצצים את העירית במקביל ומערבבים עם הדג, החלבון, ביצה ,פלפל גרוס ומלח (לפי טעם - ניתן להוסיף תבלינים) וחצי כף קמח מעסים היטב ומסננים נוזלים, עד לעיסה אחידה.
-
03.
מקררים במשך 10 - 20 דקות במקרר (או במקפיא כ- 7דקות).
טיימר מופעל
-
04.
מכינים את הפסטה (אלדנטה) על מנת שנוכל למלא אותה והיא תשאר יציבה.
-
05.
מקררים את הפסטה.
-
06.
ממלאים את הקונכיות בתערובת עד שתהה יציבה ומשאירים בטמ"פ החדר.
-
07.
מטגנים את הקונכיות במחבת מעט עמוק (רצוי טפלון) עם 2 כפות שמן זית ושום עדין עד לצבע זהוב.
-
08.
מוסיפים שמנת ומערבבים עד חום בינוני (ללא בועות).
-
09.
מוסיפים - בצל ירוק קצוץ לשמנת יחד עם שמן הכמהין ומערבבים לאחידות הנוזל.
-
10.
מצמצמים תוך כדי ערבוב (לא עד הסוף שיהיה מעט בועות)
-
11.
מוסיפים בעדינות את הקונכיות שלא יתפרקו על מצע של שלושת פרוסות הלימון הדקות ומצמצמים על אש קטנה עד לקבלת רוטב סמיך (3-4 דקות לרתיחה) מגבירים אש לדקה בדיוק ובמקביל מפזרים את הפרמזן מעל.
טיימר מופעל