פילה סלמון אפוי בחרדל ודבש
מתכון קלאסי, מהיר וחגיגי לפילה סלמון אפוי בחרדל ודבש שיהפוך את את ארוחת החג שלכם – לטעימה במיוחד
פרווה
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
בינונית
רמת מיומנות
צילום: נטע ליבנה
עיצוב: נטע ליבנה
המרכיבים ל6-8 מנות:
- 1 פילה סלמון קפוא “דגי תנובה ” מופשר במקרר למשך לילה
למשרה:
- 2 כפות חרדל
- 1 ו-½ כפות דבש
- 4 שיני שום קצוצת דק
- ½ כפית פפריקה מתוקה
- ¼ כפית מלח
- ⅛ כפית פלפל שחור גרוס
מצע ירוקים:
- 400 גרם שעועית ירוקה חלוטה במים רותחים
- 1 חבילת עלי רוקט שטופים
- 2 תפוזי דם קלופים וחתוכים לפלחים
- 2 כפות שמן זית
- 1 כף מיץ מלימון טרי
- ½ כפית מלח
- ¼ כפית פלפל שחור
גודל תבנית: תבנית תנור
הוראות הכנה:
-
01.
מניחים את פילה הסלמון בתבנית אפייה מרוpדת בנייר אלומיניום ונייר אפייה ומחממים תנור ל-180 מעלות.
-
02.
מכינים את המשרה: מערבבים את כל המרכיבים עד לאיחוד.
-
03.
מורחים את הדג במשרה ודואגים שכל חלקי הדג יעטפו בו.
-
04.
סוגרים את הדג בנייר אלומיניום ומכניסים לתנור לחצי שעה.
-
05.
פותחים את נייר האלומיניום ומכניסים לצריבה של 8-12 דקות או עד שהדג מזהיב.
טיימר מופעל
-
06.
מכינים את מצע העלים: מערבבים את כל המרכיבים ביחד ומחלקים בין צלחות הגשה.
הכנת? כאן מדרגים