פילה סלמון אפוי בחרדל ודבש - טעים וקל להכנה | השף הלבן

פילה סלמון אפוי בחרדל ודבש

מתכון קלאסי, מהיר וחגיגי לפילה סלמון אפוי בחרדל ודבש שיהפוך את את ארוחת החג שלכם – לטעימה במיוחד

מאת: נטע ליבנה
פרווה סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
פילה סלמון אפוי בחרדל ודבש
צילום: נטע ליבנה עיצוב: נטע ליבנה

המרכיבים ל6-8 מנות:

  • 1 פילה סלמון קפוא “דגי תנובה ” מופשר במקרר למשך לילה
למשרה:
  • 2 כפות חרדל
  • 1 ו-½ כפות דבש
  • 4 שיני שום קצוצת דק
  • ½ כפית פפריקה מתוקה
  • ¼ כפית מלח
  • ⅛ כפית פלפל שחור גרוס
מצע ירוקים:
  • 400 גרם שעועית ירוקה חלוטה במים רותחים
  • 1 חבילת עלי רוקט שטופים
  • 2 תפוזי דם קלופים וחתוכים לפלחים
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 כף מיץ מלימון טרי
  • ½ כפית מלח
  • ¼ כפית פלפל שחור
גודל תבנית: תבנית תנור

הוראות הכנה:

  • 01.

    מניחים את פילה הסלמון בתבנית אפייה מרוpדת בנייר אלומיניום ונייר אפייה ומחממים תנור ל-180 מעלות.

  • 02.

    מכינים את המשרה: מערבבים את כל המרכיבים עד לאיחוד.

  • 03.

    מורחים את הדג במשרה ודואגים שכל חלקי הדג יעטפו בו.

  • 04.

    סוגרים את הדג בנייר אלומיניום ומכניסים לתנור לחצי שעה.

  • 05.

    פותחים את נייר האלומיניום ומכניסים לצריבה של 8-12 דקות או עד שהדג מזהיב.

    טיימר מופעל
    00:12:00
  • 06.

    מכינים את מצע העלים: מערבבים את כל המרכיבים ביחד ומחלקים בין צלחות הגשה.

הכנת? כאן מדרגים
(12)