פילה מוסר עם אנטיפסטי
מתכון נפלא וחגיגי שמכינים בתבנית אחת
פרווה
סוג מתכון
עד 10 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: אפיק גבאי
המרכיבים ל5-6:
- 2 בצלים סגולים, חתוכים לשישיות
- מלח ופלפל שחור גרוס
- שמן זית
- מעט פטרוזיליה או נענע קצוצה, להגשה
- 4 פילטים של דג מוסר עם העור,דגי תנובה
- 1 חציל קטן, חתוך לפלחים
- 3 קישואים קטנים, חתוכים לרבעים לאורך
- 2 עגבניות, חתוכות לרבעים
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור ל-200 מעלות.
-
02.
מניחים את הירקות על תבנית מרופדת בנייר אפיה בשכבה אחת, מתבלים במלח ופלפל ומזלפים מעל שמן זית בנדיבות.
-
03.
מכניסים את התבנית עם הירקות לתנור וצולים במשך 15-18 דקות, עד שהפלפלים והקישואים התרככו ומתחילים להזהיב מעט בקצוות.
טיימר מופעל
-
04.
מוציאים את התבנית מהתנור בזהירות. בעזרת מגבת נייר, מייבשים היטב את הדגים ומניחים אותם מעל הירקות עם הצד של העור כלפי מטה.
-
05.
מתבלים גם את הדגים בשמן זית, מלח ופלפל שחור גרוס ומחזירים לתנור ל-12-14 דקות נוספות, עד שהדג צלוי.
טיימר מופעל
-
06.
מוציאים, מעטרים בפטרוזיליה ומגישים מיד.טיפ: ניתן להוסיף רבעי לימון לאפייה ביחד עם הדג.
הכנת? כאן מדרגים