פילה מוסר עם אנטיפסטי | השף הלבן

פילה מוסר עם אנטיפסטי

מתכון נפלא וחגיגי שמכינים בתבנית אחת

מאת: דגי תנובה
פרווה סוג מתכון
עד 10 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
צילום: אפיק גבאי

המרכיבים ל5-6:

  • 2 בצלים סגולים, חתוכים לשישיות
  • מלח ופלפל שחור גרוס
  • שמן זית
  • מעט פטרוזיליה או נענע קצוצה, להגשה
  • 4 פילטים של דג מוסר עם העור,דגי תנובה
  • 1 חציל קטן, חתוך לפלחים
  • 3 קישואים קטנים, חתוכים לרבעים לאורך
  • 2 עגבניות, חתוכות לרבעים

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור ל-200 מעלות.

  • 02.

    מניחים את הירקות על תבנית מרופדת בנייר אפיה בשכבה אחת, מתבלים במלח ופלפל ומזלפים מעל שמן זית בנדיבות.

  • 03.

    מכניסים את התבנית עם הירקות לתנור וצולים במשך 15-18 דקות, עד שהפלפלים והקישואים התרככו ומתחילים להזהיב מעט בקצוות.

    טיימר מופעל
    00:18:00
  • 04.

    מוציאים את התבנית מהתנור בזהירות. בעזרת מגבת נייר, מייבשים היטב את הדגים ומניחים אותם מעל הירקות עם הצד של העור כלפי מטה.

  • 05.

    מתבלים גם את הדגים בשמן זית, מלח ופלפל שחור גרוס ומחזירים לתנור ל-12-14 דקות נוספות, עד שהדג צלוי.

    טיימר מופעל
    00:14:00
  • 06.

    מוציאים, מעטרים בפטרוזיליה ומגישים מיד.טיפ: ניתן להוסיף רבעי לימון לאפייה ביחד עם הדג.

הכנת? כאן מדרגים
(1)