פילה מוסר עם אנטיפסטי | השף הלבן

פילה מוסר עם אנטיפסטי

מתכון נפלא וחגיגי שמכינים בתבנית אחת

מאת: דגי תנובה
פרווה סוג מתכון
עד 10 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
צילום: אפיק גבאי

המרכיבים ל 5-6:

  • 2 בצלים סגולים, חתוכים לשישיות
  • מלח ופלפל שחור גרוס
  • שמן זית
  • מעט פטרוזיליה או נענע קצוצה, להגשה
  • 4 פילטים של דג מוסר עם העור,דגי תנובה
  • 1 חציל קטן, חתוך לפלחים
  • 3 קישואים קטנים, חתוכים לרבעים לאורך
  • 2 עגבניות, חתוכות לרבעים

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור ל-200 מעלות.

  • 02.

    מניחים את הירקות על תבנית מרופדת בנייר אפיה בשכבה אחת, מתבלים במלח ופלפל ומזלפים מעל שמן זית בנדיבות.

  • 03.

    מכניסים את התבנית עם הירקות לתנור וצולים במשך 15-18 דקות, עד שהפלפלים והקישואים התרככו ומתחילים להזהיב מעט בקצוות.

    טיימר מופעל
    00:18:00
  • 04.

    מוציאים את התבנית מהתנור בזהירות. בעזרת מגבת נייר, מייבשים היטב את הדגים ומניחים אותם מעל הירקות עם הצד של העור כלפי מטה.

  • 05.

    מתבלים גם את הדגים בשמן זית, מלח ופלפל שחור גרוס ומחזירים לתנור ל-12-14 דקות נוספות, עד שהדג צלוי.

    טיימר מופעל
    00:14:00
  • 06.

    מוציאים, מעטרים בפטרוזיליה ומגישים מיד.טיפ: ניתן להוסיף רבעי לימון לאפייה ביחד עם הדג.

הכנת? כאן מדרגים
(1)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.