מאפה בצק עלים סלמון וכרישה (פטיבייה) - לשבועות | השף הלבן

פטיבייה סלמון וכרישה

מאפה בצק עלים חמאה מרשים וחגיגי במיוחד במילוי של סלמון וכרישה. מעוניינים ליצור רושם בחג השבועות הקרוב עם מתכון טעים ומיוחד? זה המתכון שאתם מחפשים!

מאת: שרית נובק
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
מאפה בצק עלים (פטיבייה) סלמון וכרישה
צילום: שרית נובק עיצוב: שרית נובק

המרכיבים למאפה אחד:

לרכישה >>
  • 1 חבילת בצק עלים חמאה "מעדנות" מופשרת על פי הוראות היצרן
  • 2 גבעולי כרישה (החלק הלבן)
  • 400 גרם פילה סלמון ללא עור "דגי תנובה" חתוך לקוביות
  • ¼ כוס שמן זית
  • 1 שן שום כתושה
  • מלח ופלפל שחור
  • ½ כוס יין לבן
  • ½ כוס שמנת לבישול 15% "השף הלבן"
  • כפית גרידת לימון
להברשה:
  • 1 חלמון מדולל בכפית מים
גודל תבנית: תבנית עגולה בקוטר 20 ס"מ

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים במחבת שמן זית וחמאה עד שהחמאה נמסה.

  • 02.

    קוצצים את הכרישה ומוסיפים למחבת. מוסיפים שום כתוש ומערבבים תוך כדי בישול עד שהכרישה מתרככת. מוציאים את הכרישה מהמחבת ומניחים בצד.

  • 03.

    באותה מחבת מטגנים את קוביות הסלמון היטב מכל הכיוונים. מחזירים את הכרישה למחבת, מוסיפים שמנת, יין לבן, מלח ופלפל ומבשלים עד שהרוטב מסמיך.

  • 04.

    מורידים מהאש ומוסיפים גרידת לימון.

  • 05.

    מחממים תנור ל-175 מעלות.

  • 06.

    פותחים את הבצק על משטח עבודה וקורצים ממנו 2 עיגולים.

  • 07.

    מניחים עיגול אחד על גבי נייר אפייה בתוך תבנית עגולה ומעליו מסדרים את תערובת הסלמון. יש להשאיר 2 ס"מ ריקים בקצוות. מברישים את שולי הבצק בחלמון.

  • 08.

    מניחים את עיגול הבצק השני מעל המילוי, מיישרים מלמעלה ומהדקים לצדדים.

  • 09.

    חשוב להדק היטב מסביב כדי להדביק את שכבות הבצק (אפשר לדקור במזלג). מברישים את הבצק מלמעלה בחלמון וחורצים חריצים דקיקים בסכין.

  • 10.

    מחוררים חור באמצע הבצק (לשחרור אדים).

  • 11.

    מכניסים לתנור ואופים כ-30 דקות, עד שהבצק מזהיב.

    טיימר מופעל
    00:30:00
  • 12.

    בתאבון!

הידעת?

פטיבייה, בן הדוד הצרפתי של הפשטידה, נחשב תמיד ליוקרתי יותר ממנה ובעל שם אקזוטי יותר. היתרון הקולינרי הזה מגיע כמובן עם מחיר - לרוב קשה יותר להכין פטיבייה מפשטידה וזה גם לוקח זמן רב יותר. אולם, להכל בחיים יש פתרון. עם המתכון הנכון גם אתם תוכלו להכין פטיבייה צרפתי מסורתי כמו בפריז. קבלו מתכון מרשים וחגיגי במיוחד במילוי של סלמון וכרישה. מעוניינים ליצור רושם בחג השבועות הקרוב עם מתכון טעים ומיוחד? זה המתכון שאתם מחפשים!

הכנת? כאן מדרגים
(1)