מתכון סלמון ים תיכוני | השף הלבן

סלמון ים תיכוני

דג סלמון צלוי על מצע מרינדה של ירקות

מאת: עורך השף הלבן
פרווה סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
סלמון ים תיכוני

המרכיבים ל 4 מנות:

  • 4 מנות סטייק סלמון "דגי תנובה"
  • 5 כפות שמן זית
  • 1 גזר בינוי חתוך גס
  • 1 בצל בינוני חתוך גס
  • 1/2 מקל סלרי חתוך גס
  • 1/2 כוס כוסברה
  • 1/4 כוס פטרוזיליה
  • 2 שיני שום
  • 1/2 כפית ג'ינג'ר טרי מגורד בפומפיה דקה
  • 1 כפית סוכר חום
  • 1/2 כפית כמון
  • מיץ מלימון אחד
  • 6 טיפות טבסקו
  • 1 עגבניה עסיסית
  • 1/2 כפית מלח
  • 6 זיתים שחורים ללא חרצן
  • 3/4 כוס יין לבן

הוראות הכנה:

  • 01.

    מעבירים את כל החומרים למעט הדג אל מעבד מזון וקוצצים לכמה שניות, עוצרים ושוב-כך כמה פעמים, עד לקבלת מרקם אחיד מעט גס אבל לא טחון לרסק. המרינדה צריכה להיות קצוצה דק.

  • 02.

    את הדגים מסדרים על נייר אפיה ומעל את המרינדה.

  • 03.

    מחממים את התנור ל-180 מעלות

  • 04.

    מכסים ומשרים ל-45 דקות מחוץ למקרר.

    טיימר מופעל

    00:45:00
  • 05.

    צולים בתנור כ-15 דקות עד לשינוי צבע.

    טיימר מופעל

    00:15:00
  • 06.

    מגישים חם בליווי חלק מהרוטב שנוצר בתבנית.

הכנת? כאן מדרגים
(82)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.