סלמון אפוי בטריאקי
המנה המושלמת לארוחה רומנטית: פוטוגנית בטירוף, טעימה, קלה להכנה ומומלצת להגשה לצד ירקות מוקפצים וכוס יין לבן
המרכיבים ל5 מנות:
- נתח פילה סלמון גדול או מספר נתחי סלמון שהופשרו מראש (לייבש מהמים שבאריזה)
- כרבע חבילת חמאה (25 גרם) או מרגרינה בטעם חמאה
- כחצי כוס רוטב טריאקי (דומה לרוטב סויה)
- כשתי כפות סוכר חום
הוראות הכנה:
-
01.
בתבנית שמים חתיכת נייר אלומיניום גדולה מהדג מעט, מניחים הדג כשעורו כלפי מטה - כלפי נייר האלומיניום ומגביהים הנייר מהצדדים בלבד כך שנוצרת מעין ''סירה'' מנייר האלומיניום.
-
02.
יוצקים את רוטב הטריאקי ומפזרים באחידות גירודים קטנים מהחמאה. מפזרים באחידות למעלה מהסוכר החום כפי שמפזרים שומשום.
-
03.
מכניסים לתנור שחומם מראש לחום בינוני עד גבוה. למשך עשרים דקות בלבד ולא דקה יותר (שמים במדף העליון או בגריל) - עדיף להגיש חם.
-
04.
ניתן להגיש גם פושר ואפילו קר למחרת. ניתן להכין שלבים ראשונים מראש ולשים במקרר את הדג בנייר הכסף שכבר תובל בסוכר וחמאה וברגע האחרון להוסיף את הטריאק ולשים בתנור.אין לשים טריאקי זמן רב מראש. המתכון רומנטי כי הדג בצבע ורוד עטיפה מכסף ואפילו אתם יכולים להכין אותו בהצלחה.למתכוןסלמון בתנורנוסף של השף הלבן >>
הידעת?
הסלמון הוא אחד מהדגים האהובים ביותר, ובצדק: יש לו טעם נהדר וקל מאוד להכין ממנו מנות עשירות וטעימות. ככה מכינים את הקלאסיקה - סלמון בתנור שמתאים לאירוח שאלת השאלות: איך מכינים סלמון בתנור שייצא עסיסי למרות האפייה? התשובה - מקפידים על זמני האפייה וכבר כשהשומן צץ על גבי הסלמון מוציאים אותו מהתנור. לפניכם מתכון לסלמון בתנור עם לימון, פלפל ושמן זית, הכי פשוט והכי מוצלח שיש. קדימה, למטבח!