נתחי פילה סלמון ברוטב שום ודבש על מצע של תרד טרי
מנת דג נפלאה ומלאת טעמים שמכינים בקלות, ארוחה מהירה שללא ספק תיכנס לתפריט הקבוע שלכם.
המרכיבים ל2:
- 2 כפות שמן זית
- 2-3 נתחי פילה סלמון מופשרים, "דגי תנובה"
- 150 גרם תרד טרי, שטוף ומופרד לעלים
- ½ פלפל אדום, חתוך לפרוסות דקות
- 1 כף דבש
- 1 שן שום כתושה
- 3 כפות מיץ לימון
- 2 כפות שמן זית
- ¼ כפית מלח
- ¼ כפית פלפל שחור
הוראות הכנה:
-
01.
בצנצנת קטנה מערבבים היטב את כל רכיבי הרוטב.
-
02.
מחממים שמן זית במחבת ומניחים את נתחי הסלמון עם העור כלפי מטה.
-
03.
מסדרים את התרד מסביב לפילה הסלמון ומוזגים את הרוטב על הפילה ועל התרד.
-
04.
מקשטים בפרוסות פלפל.
-
05.
מכסים ומטגנים את הדג כ-5 דקות מכל צד עד שכל בסיס הדג משנה צבעו (מומלץ לבדוק ולהציץ בעזרת סכין).מומלץ לאכול חם.
טיימר מופעל
הידעת?
על אף שדגים הם מבין מחומרי הגלם שאנשים הכי מפחדים להתעסק איתם בבית, הם גם נחשבים לחומר גלם פופלרי שמסוגל ליצור מנות נהדרות. חשוב לציין כי הכנה של דגים בבית לא חייבת להיות מסובכת – לא חייבים להיות שף כדי להכין מנת דג עסיסית וטעימה. הדרך הטובה והקלה ביותר להכין אותם במינימום התעסקות בבית היא פשוט להכניס אותם לתנור. בשביל לעזור לכם ליצור מנת דג שתרצו להכין עוד ועוד, הבאנו לכם מתכון דגים בתנור שיכול לשמש כמנה עיקרית נהדרת, שמושלמת לארוחת שישי, ארוחת חג ואפילו ארוחת ערב של אמצע שבוע אם רוצים משהו קצת שובר שגרה. בואו להכיר מנת דג נפלאה ומלאת טעמים שמכינים בקלות, ארוחה מהירה שללא ספק תיכנס לתפריט הקבוע שלכם.