נתחי ברבוניה בטמפורה על בורגול | השף הלבן

נתחי ברבוניה בטמפורה בירה על מצע של בורגול לימוני

מתכון למנה מפוארת של ברבוניה

מאת: שף קובי פרסול
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
נתחי ברבוניה בטמפורה בירה על מצע של בורגול לימוני

המרכיבים ל 6 מנות:

  • 12 ניתחי פילה דג ברבוניה -ניתן לרכוש כיום ברשתות השונות נקי מאדרה ומוכן לבישול.
  • לימון טרי
  • מלח גס
  • פלפל שחור גרוס
לטמפורה:
  • 150 גרם קמח
  • 1 כוס בירה לבנה קרה מאוד
  • שליש כפית מלח
לבורגול:
  • 300 גרם בורגול דק שטוף
  • מלח דק ופלפל לבן
  • חצי לימון טרי
  • מים רותחים
לקונפי בצל:
  • 400 גרם סוכר
  • 3 בצלים בינוניים חתוכים דק
  • כף ברנדי
  • 100 מ"ל יין אדום
  • נגיעה של תבלין ציפורן
  • כף שמן חמניה

הוראות הכנה:

  • 01.

    הכנת הברבוניה: מחממים שמן לטיגון עמוק.

  • 02.

    זורים את המלח והפלפל השחור על פילה הדג ומטפטפים מעל את מיץ הלימון ומשרים למס דקות.

  • 03.

    מערבבים את מרכיבי הטמפורה בקערה-לעיסה סמיכה מעט-אין צורך להגיע למרקם חלק לגמרי.

  • 04.

    טובלים כל פעם כ 3-4 ניתחוני דג בבצק הטמפורה בכדי לשמור על אחידות הטיגון,מנערים קלות להוריד שאריות בצק ומניחים בזהירות בשמן החם.

  • 05.

    לאחר קבלת צבע זהוב ויפה ותפיחות של הטמפורה מוציאים לנייר מגבת . הכנת בורגול לימוני:

  • 06.

    משרים את הבורגול למשך 20 דקות במים הרותחים -גובה המים צריך להגיע כ1 ס"מ מעל הבורגול היבש.

    טיימר מופעל
    00:20:00
  • 07.

    לאחר ריכוך הבורגול פותחים בעירבוב עם מזלג ומטבלים.אם נישארים נוזלים סוחטים קלות את הבורגול בעזרת היד . הכנת קונפי בצל:

  • 08.

    מחממים קלות את השמן ומטגנים היטב את הבצל על אש נמוכה עד קבלת גוון זהוב מאוד.

  • 09.

    מוספים את היין והברנדי ומבשלים 3 דקות נוספות.

    טיימר מופעל
    00:03:00
  • 10.

    מוסיפים את הסוכר הברנדי והציפורן ומערבבים היטב וממשיכים לבשל עד קבלת גוון חום כהה.

  • 11.

    לבדיקה אם מוכן טובלים כף מתכת לקונפי המתבשל מעבירים אצבע בגב הכף-אם נישאר לנו שובל יפה ונקי אז מכבים את האש ומקררים. רק לאחר הקרור תתקבל הסמיכות הרצויה. סידור המנה: על צלחת קטנה מניחים כף של בורגול לימוני ומעליו מניחים 2 יח פילה דג ומעליו כפית מכובדת של קונפי בצל ובצד פלח לימון. מנה זו יש להכין סמוך להגשה, בכדי לשמור על פריכות הטמפורה

הכנת? כאן מדרגים
(206)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.