נתחי ברבוניה בטמפורה בירה על מצע של בורגול לימוני
מתכון למנה מפוארת של ברבוניה

המרכיבים ל 6 מנות:
- 12 ניתחי פילה דג ברבוניה -ניתן לרכוש כיום ברשתות השונות נקי מאדרה ומוכן לבישול.
- לימון טרי
- מלח גס
- פלפל שחור גרוס
- 150 גרם קמח
- 1 כוס בירה לבנה קרה מאוד
- שליש כפית מלח
- 300 גרם בורגול דק שטוף
- מלח דק ופלפל לבן
- חצי לימון טרי
- מים רותחים
- 400 גרם סוכר
- 3 בצלים בינוניים חתוכים דק
- כף ברנדי
- 100 מ"ל יין אדום
- נגיעה של תבלין ציפורן
- כף שמן חמניה
הוראות הכנה:
-
01.
הכנת הברבוניה: מחממים שמן לטיגון עמוק.
-
02.
זורים את המלח והפלפל השחור על פילה הדג ומטפטפים מעל את מיץ הלימון ומשרים למס דקות.
-
03.
מערבבים את מרכיבי הטמפורה בקערה-לעיסה סמיכה מעט-אין צורך להגיע למרקם חלק לגמרי.
-
04.
טובלים כל פעם כ 3-4 ניתחוני דג בבצק הטמפורה בכדי לשמור על אחידות הטיגון,מנערים קלות להוריד שאריות בצק ומניחים בזהירות בשמן החם.
-
05.
לאחר קבלת צבע זהוב ויפה ותפיחות של הטמפורה מוציאים לנייר מגבת . הכנת בורגול לימוני:
-
06.
משרים את הבורגול למשך 20 דקות במים הרותחים -גובה המים צריך להגיע כ1 ס"מ מעל הבורגול היבש.
טיימר מופעל
-
07.
לאחר ריכוך הבורגול פותחים בעירבוב עם מזלג ומטבלים.אם נישארים נוזלים סוחטים קלות את הבורגול בעזרת היד . הכנת קונפי בצל:
-
08.
מחממים קלות את השמן ומטגנים היטב את הבצל על אש נמוכה עד קבלת גוון זהוב מאוד.
-
09.
מוספים את היין והברנדי ומבשלים 3 דקות נוספות.
טיימר מופעל
-
10.
מוסיפים את הסוכר הברנדי והציפורן ומערבבים היטב וממשיכים לבשל עד קבלת גוון חום כהה.
-
11.
לבדיקה אם מוכן טובלים כף מתכת לקונפי המתבשל מעבירים אצבע בגב הכף-אם נישאר לנו שובל יפה ונקי אז מכבים את האש ומקררים. רק לאחר הקרור תתקבל הסמיכות הרצויה. סידור המנה: על צלחת קטנה מניחים כף של בורגול לימוני ומעליו מניחים 2 יח פילה דג ומעליו כפית מכובדת של קונפי בצל ובצד פלח לימון. מנה זו יש להכין סמוך להגשה, בכדי לשמור על פריכות הטמפורה