חריימה אסייתי - דג ברוטב פלפלים, ג'ינג'ר חלב קוקוס | השף הלבן

חריימה בסגנון אסייתי – נתחי דג ברוטב פלפלים, ג'ינג'ר חלב קוקוס

כמו בחריימה גם פה פרוסות דג מתבשלות ברוטב ארומטי על בסיס פלפלים עם שום ואופציה לחריפות. הטוויסט: הרוטב מתובל בג'ינג'ר וקארי ומקבל תוספת קרמית של חלב קוקוס

מאת: נעמה רן
פרווה סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
דג ברוטב פלפלים, ג'ינג'ר וחלב קוקוס
צילום: נעמה רן

המרכיבים ל6:

לדגים והמשרה:
  • 0.8-1.2 ק"ג נתחי פילה סלמון, אמנון או דניס "דגי תנובה", מופשר
  • 2 כפיות פפריקה מתוקה
  • 2 שיני שום כתושות
  • 4 כפות מיץ לימון
  • מלח, פלפל
  • 2 כפות שמן זית
הרוטב:
  • 2 כפות שמן זית
  • 6 פלפלים גדולים אדומים או בצבעים שונים, חתוכים לקוביות
  • 6 שיני שום קצוצות
  • 2 כפות ג'ינג'ר טרי קצוץ
  • 2 כפיות אבקת קארי או כורכום
  • 1 כפית כמון
  • 2 כפיות זרעי כוסברה טחונים
  • 1/2 פלפל ירוק חריף קצוץ או 1/2 כפית פפריקה חריפה
  • מלח, פלפל
  • 1 קופסא (100 גרם) רסק עגבניות
  • 1 כוס חלב קוקוס (17% שומן לפחות)
להגשה: כוסברה קצוצה
גודל תבנית: מחבת עמוקה

הוראות הכנה:

  • 01.

    אופן הכנה:

  • 02.

    מערבבים בקופסא עם מכסה את מרכיבי המשרה. מצרפים את נתחי הדג ומערבבים עד שיכוסו. מניחים (בקיץ במקרר) ל-30 דקות.

    טיימר מופעל
    00:30:00
  • 03.

    מכינים את הרוטב: מחממים שמן, שום וג'ינג'ר בסיר רחב. כשהשום מתחיל להזהיב מצרפים פלפלים ותבלינים ומערבבים. מכסים את הסיר ומבשלים תוך כדי ערבוב מידי פעם 6-7 דקות עד שהפלפלים מתרככים. מוסיפים רסק ו-2 כוסות מים ומטגנים עוד 5 דקות.

    טיימר מופעל
    00:07:00
  • 04.

    מוסיפים חלב קוקוס ומביאים לרתיחה. מצרפים את נתחי הדג עם המשרה, מכסים ומבשלים כ10-12 דקות עד שהדגים עשויים (בודקים בעזרת סכין חדה שפנים הדג לבן).בוזקים כוסברה ומגישים.

הכנת? כאן מדרגים
(0)