חריימה בסגנון אסייתי – נתחי דג ברוטב פלפלים, ג'ינג'ר חלב קוקוס
כמו בחריימה גם פה פרוסות דג מתבשלות ברוטב ארומטי על בסיס פלפלים עם שום ואופציה לחריפות. הטוויסט: הרוטב מתובל בג'ינג'ר וקארי ומקבל תוספת קרמית של חלב קוקוס
פרווה
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: נעמה רן
המרכיבים ל6:
לדגים והמשרה:
- 0.8-1.2 ק"ג נתחי פילה סלמון, אמנון או דניס "דגי תנובה", מופשר
- 2 כפיות פפריקה מתוקה
- 2 שיני שום כתושות
- 4 כפות מיץ לימון
- מלח, פלפל
- 2 כפות שמן זית
הרוטב:
- 2 כפות שמן זית
- 6 פלפלים גדולים אדומים או בצבעים שונים, חתוכים לקוביות
- 6 שיני שום קצוצות
- 2 כפות ג'ינג'ר טרי קצוץ
- 2 כפיות אבקת קארי או כורכום
- 1 כפית כמון
- 2 כפיות זרעי כוסברה טחונים
- 1/2 פלפל ירוק חריף קצוץ או 1/2 כפית פפריקה חריפה
- מלח, פלפל
- 1 קופסא (100 גרם) רסק עגבניות
- 1 כוס חלב קוקוס (17% שומן לפחות)
להגשה: כוסברה קצוצה
גודל תבנית: מחבת עמוקה
הוראות הכנה:
-
01.
אופן הכנה:
-
02.
מערבבים בקופסא עם מכסה את מרכיבי המשרה. מצרפים את נתחי הדג ומערבבים עד שיכוסו. מניחים (בקיץ במקרר) ל-30 דקות.
טיימר מופעל
-
03.
מכינים את הרוטב: מחממים שמן, שום וג'ינג'ר בסיר רחב. כשהשום מתחיל להזהיב מצרפים פלפלים ותבלינים ומערבבים. מכסים את הסיר ומבשלים תוך כדי ערבוב מידי פעם 6-7 דקות עד שהפלפלים מתרככים. מוסיפים רסק ו-2 כוסות מים ומטגנים עוד 5 דקות.
טיימר מופעל
-
04.
מוסיפים חלב קוקוס ומביאים לרתיחה. מצרפים את נתחי הדג עם המשרה, מכסים ומבשלים כ10-12 דקות עד שהדגים עשויים (בודקים בעזרת סכין חדה שפנים הדג לבן).בוזקים כוסברה ומגישים.
הכנת? כאן מדרגים