דג צלוי עם תחתיות ארטישוק ועגבניות
מתכון קל, מהיר וחגיגי במיוחד לדג צלוי עם תחתיות ארטישוק ומיקס עגבניות שישאיר רושם על כולם. מבטיחים לכם שבסוף הערב כולם יבקשו מכם את המתכון
פרווה
סוג מתכון
עד 40 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: נמרוד סונדרס
עיצוב: נעה קנריק
המרכיבים ל2 מנות:
- 1 שקית תחתיות ארטישוק "סנפרוסט"
- 1/4 צרור פטרוזיליה
- 2 דגי לברק או בס
- 1/2 כוס עגבניות מיובשות חתוכות דק
- 2 כוסות עגבניות שרי בצבעים שונים חצויות
- 4 שיני שום כתושות
- 1 כפית מלח דק
- 1 כפית פלפל שחור גרוס
- 1/2 כוס שמן זית
- 1 לימון פרוס
- 8 עלי מרווה
- 1 כפית מלח גס
- 1 כפית שום גבישי
הוראות הכנה:
-
01.
בקערה מניחים תחתיות ארטישוק חצויות ועגבניות שרי.
-
02.
מוסיפים לקערה שיני שום כתושות, מלח, פלפל, 4 כפות שמן זית, פטרוזיליה קצוצה ומערבבים.
-
03.
יוצרים 3 חתכים אלכסוניים על כל דג ומברישים בשמן זית, מניחים על תבנית מרופדת נייר אפייה ומניחים פרוסות לימון ועלי מרווה בבטן הדג.
-
04.
מפזרים על הדג שום גבישי ומלח גס.
-
05.
מפזרים סביב הדגים את תערובת הארטישוק והעגבניות.
-
06.
אופים 30 דקות ב- 200 מעלות ומגישים.
טיימר מופעל
-
07.
בתאבון!
הכנת? כאן מדרגים