דג פורל עם לימון ועשבי תיבול בתנור
דג פורל אפוי בלימון ועשבי תיבול
חלבי
סוג מתכון
עד 40 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
המרכיבים ל6 מנות:
- 6 דגי פורל נקיים
- 12 שיני שום בקליפתם
- 21 פרוסות לימון עם הקליפה
- 6 גבעולי פטרוזיליה
- 6 גבעולי שמיר
- 6 גבעולי טימין
- 6 גבעולי רוזמרין
- 6 גבעולי טרגון
- 6 גבעולי סלרי
- שמן זית למריחה
- 2 גביעי שמנת קלה
- 2 כפות חזרת לבנה מגוררת
- 2 כפות מיונית
- כף חרדל
- 4 כפות עירית קצוצה
הוראות הכנה:
-
01.
חורצים בכל דג 2 חריצים מכל צד, מתבלים במלח ופלפל שחור.
-
02.
מכניסים לבטנו של כל דג 2שיני שום, 2 פרוסות לימון וגבעול אחד בכל סוג של ירק.
-
03.
מסדרים בתבנית אפייה משומנת, משמנים את הדג במעט שמן זית, אופים בחום בינוני-גבוה (200 מעלות) כ- 15-20 דקות.
טיימר מופעל
-
04.
מגישים חם עם רוטב שמנת וחזרת. להכנת הרוטב: מערבבים שמנת, חזרת, מיונית, חרדל ועירית ושופכים על הדגים.
הכנת? כאן מדרגים