מתכון דג פורל עם לימון ועשבי תיבול בתנור | השף הלבן

דג פורל עם לימון ועשבי תיבול בתנור

דג פורל אפוי בלימון ועשבי תיבול

מאת: ליטל כהן
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
דג פורל עם לימון ועשבי תיבול בתנור

המרכיבים ל6 מנות:

  • 6 דגי פורל נקיים
  • 12 שיני שום בקליפתם
  • 21 פרוסות לימון עם הקליפה
  • 6 גבעולי פטרוזיליה
  • 6 גבעולי שמיר
  • 6 גבעולי טימין
  • 6 גבעולי רוזמרין
  • 6 גבעולי טרגון
  • 6 גבעולי סלרי
  • שמן זית למריחה
  • 2 גביעי שמנת קלה
  • 2 כפות חזרת לבנה מגוררת
  • 2 כפות מיונית
  • כף חרדל
  • 4 כפות עירית קצוצה

הוראות הכנה:

  • 01.

    חורצים בכל דג 2 חריצים מכל צד, מתבלים במלח ופלפל שחור.

  • 02.

    מכניסים לבטנו של כל דג 2שיני שום, 2 פרוסות לימון וגבעול אחד בכל סוג של ירק.

  • 03.

    מסדרים בתבנית אפייה משומנת, משמנים את הדג במעט שמן זית, אופים בחום בינוני-גבוה (200 מעלות) כ- 15-20 דקות.

    טיימר מופעל
    00:20:00
  • 04.

    מגישים חם עם רוטב שמנת וחזרת. להכנת הרוטב: מערבבים שמנת, חזרת, מיונית, חרדל ועירית ושופכים על הדגים.

הכנת? כאן מדרגים
(35)