אמנון מושחם עם סלק מזוגג, פלחי תפוזים ותפוח מקורמל | השף הלבן

אמנון מושחם עם סלק מזוגג, פלחי תפוזים ותפוח פינק ליידי מקורמל

השילוב המפתיע של דג האמנון עם הפירות, הופך את המנה לאחת המיוחדות בשולחן החג

מאת: שף ניב כהן "תנובה שף"
פרווה סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
אמנון מושחם עם סלק מזוגג, פלחי תפוזים ותפוח פינק ליידי מקורמל
צילום: שרית גופן עיצוב: אינה גוטמן

המרכיבים ל 4:

  • 4 יחידות פילה אמנון (כ- 150 גרם ליחידה), דגי תנובה
  • 4 סלקים גדולים מבושלים ומקולפים
  • 100 מ"ל מירין
  • 50 מ"ל + 1 כף שמן זית
  • 1 שן שום חתוכה לפרוסות
  • 1 תפוז חתוך לפלחים
  • מיץ מתפוז אחד
  • 1 תפוח עץ פינק ליידי
  • 50 גרם סוכר דמררה
  • מלח ופלפל שחור

הוראות הכנה:

  • 01.

    פורסים את הסלקים לפרוסות בעובי 2 ס"מ

  • 02.

    יוצקים למחבת מירין, שמן זית, שום ומיץ תפוחים, מוסיפים מעט מלח ופלפל שחור  ואת פרוסות הסלק. מביאים לרתיחה ומבשלים על האש נמוכה כ – 7 דקות.

    טיימר מופעל
    00:07:00
  • 03.

    מוסיפים את פלחי התפוז למחבת עם הסלק ללא בישול.

  • 04.

    פורסים את התפוחים ומוציאים את הגרעינים. מסדרים בתבנית מרופדת בנייר אפייה וזורים מעל סוכר דמררה. אופים בחום של 140 מעלות במשך 30 דקות או עד השחמה.

    טיימר מופעל
    00:30:00
  • 05.

    חותכים את פילה הבס לקוביות בגודל של כ-3X3 ס"מ. צולים את הדג במחבת חמה במעט שמן זית כשהעור כלפי מטה כ – 3 דקות וכדקה על הצד השני.   הרכבת המנה:

    טיימר מופעל
    00:03:00
  • 06.

      מחממים את הרוטב עם הסלק והתפוזים.

  • 07.

      מסדרים את פרוסות הסלק החם על הצלחת.

  • 08.

      מעל הסלק מניחים את הדג, ומציבים במאונך את פרוסות התפוח האפויות.

  • 09.

      מקשטים ברוטב שנשאר במחבת של הסלק.

הכנת? כאן מדרגים
(0)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.