מתכון תבשיל חורש בה | השף הלבן

תבשיל חורש בה

תבשיל בשר בקר וחבושים ברוטב רכז רימונים, מתכון הלקוח מן המטבח הפרסי

מאת: עורך השף הלבן
בשרי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
תבשיל חורש בה

המרכיבים ל4 מנות:

  • פפריקה אדומה מתוקה
  • 700 גרם בשר בקר טרי מס 2 חתוך נתחים קטנים
  • 4 כפות שמן זית
  • פרוסת לימון מיובש
  • 3 חבושים
  • בצל גדול פרוס דק
  • חצי כוס שזיפים מיובשים ללא חרצן
  • חצי כוס משמשים מיובשים
  • מוסקט
  • עגבניה אדומה מגורדת בפומפיה דקה
  • 2 כפות סירופ רימונים
  • מלח גס
  • פלפל שחור
  • כורכום
  • חצי לימון
  • כף סוכר

הוראות הכנה:

  • 01.

    קולפים וחותכים את החבושים לשישיות ללא הגרעינים.

  • 02.

    מחממים בסיר 2 כפות שמן זית וצולים למס דקות את החבושים ומוציאים .

  • 03.

    מוסיפים לסיר 2 כפות שמן זית וצולים את הבצל כ-3 דקות להשחמה קלה.

    טיימר מופעל
    00:03:00
  • 04.

    מוסיפים את הבשר וצולים כ-5 דקות תוך ערבוב.

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 05.

    מוסיפים מים בגובה רוחב 2 אצבעות מעל לגובה הבשר, מרתיחים ומבשלים לשעה חצי מכוסה.

  • 06.

    מוסיפים את השזיפים, החבושים, המשמשים המיובשים, הלימון המיובש, סוחטים את חצי הלימון, קורט מוסקט, העגבניה, קורט פלפל שחור, כפית פפריקה כפית כורכום, והסוכר.

  • 07.

    מערבבים ומבשלים לחצי שעה.

  • 08.

    מוסיפים את רכז הרימונים.

  • 09.

    מגישים חם.

הכנת? כאן מדרגים
(90)