תבשיל חורש בה
תבשיל בשר בקר וחבושים ברוטב רכז רימונים, מתכון הלקוח מן המטבח הפרסי
בשרי
סוג מתכון
עד 40 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
המרכיבים ל4 מנות:
- פפריקה אדומה מתוקה
- 700 גרם בשר בקר טרי מס 2 חתוך נתחים קטנים
- 4 כפות שמן זית
- פרוסת לימון מיובש
- 3 חבושים
- בצל גדול פרוס דק
- חצי כוס שזיפים מיובשים ללא חרצן
- חצי כוס משמשים מיובשים
- מוסקט
- עגבניה אדומה מגורדת בפומפיה דקה
- 2 כפות סירופ רימונים
- מלח גס
- פלפל שחור
- כורכום
- חצי לימון
- כף סוכר
הוראות הכנה:
-
01.
קולפים וחותכים את החבושים לשישיות ללא הגרעינים.
-
02.
מחממים בסיר 2 כפות שמן זית וצולים למס דקות את החבושים ומוציאים .
-
03.
מוסיפים לסיר 2 כפות שמן זית וצולים את הבצל כ-3 דקות להשחמה קלה.
טיימר מופעל
-
04.
מוסיפים את הבשר וצולים כ-5 דקות תוך ערבוב.
טיימר מופעל
-
05.
מוסיפים מים בגובה רוחב 2 אצבעות מעל לגובה הבשר, מרתיחים ומבשלים לשעה חצי מכוסה.
-
06.
מוסיפים את השזיפים, החבושים, המשמשים המיובשים, הלימון המיובש, סוחטים את חצי הלימון, קורט מוסקט, העגבניה, קורט פלפל שחור, כפית פפריקה כפית כורכום, והסוכר.
-
07.
מערבבים ומבשלים לחצי שעה.
-
08.
מוסיפים את רכז הרימונים.
-
09.
מגישים חם.
הכנת? כאן מדרגים