תבשיל חומוס עם פרגיות ואגוזי במלך
פשוט תענוג! בואו ליהנות מארוחה נפלאה ועשירה בטעמים שמכינים בקלות
בשרי
סוג מתכון
עד 40 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: שני בריל
עיצוב: שני בריל
- 1 שקית (800 גרם) גרגירי חומוס מבושלים מוקפאים "סנפרוסט"
- 10 יחידות של פרגית נקייה משומן ועצמות "עוף תנובה"
- 1 כף פפריקה מתוקה
- 1/2 כפית כמון טחון
- 4 גזרים, וחתוכים לפרוסות בעובי של 2-1 ס"מ
- 2 שיני שום, כתושות
- מלח גס
- פלפל שחור , גרוס
- 200 גרם אגוזי מלך, שבורים
- 1/2 1 כפות שמן זית
- עלים מ-5 גבעולי כוסברה, קצוצים
- עלים מ-5 גבעולי פטרוזיליה, קצוצים
- מיץ מלימון בינוני
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים כף שמן זית בסיר עמוק ורחב ומטגנים את הפרגיות מצד אחד כ-3 דקות , מפזרים פפריקה וכמון והופכים צד, מטגנים כ-2 דקות ומוציאים לצלחת .
טיימר מופעל
-
02.
מוסיפים לסיר את הגזרים מנמיכים את הלהבה , מוסיפים 2 כפות מים ומבשלים כ-15 דקות.
טיימר מופעל
-
03.
מוסיפים את השום , המלח והפלפל וגרגירי החומוס, מערבבים ומבשלים כ2- דקות ,מחזירים את הפרגיות לסיר, מערבבים, מכסים ומבשלים 5 דקות,. ומעבירים לצלחת הגשה.
טיימר מופעל
-
04.
מפזרים אגוזי מלך, את עלי הכוסברה והפטרוזיליה ובוזקים מעל מיץ לימון וחצי כף שמן זית לרעננות.
הכנת? כאן מדרגים