תבשיל ארטישוק עם פטריות, פרגית וערמונים | השף הלבן

תבשיל ארטישוק ירושלמי עם פטריות, פרגית, ערמונים ויין אדום

מנה עיקרית מרשימה שכוללת פרגיות עסיסיות, ארטישוק ירושלמי, ערמונים ויין אדום שחוברים יחד למנה חגיגית ועשירה

מאת: סנפרוסט ואתר וואלה
60 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
תבשיל ארטישוק ירושלמי עם פטריות, פרגית, ערמונים ויין אדום
צילום: נמרוד סונדרס

המרכיבים ל 8:

  • 2 חבילות (800 גרם) ארטישוק ירושלמי חתוך קלוף ומוקפא "סנפרוסט"
  • 4-5 כפות שמן
  • 1 ק"ג פרגית עוף חתוכה לקוביות גדולות
  • 2 סלסילות פטריות פורטבלו חתוכות גס
  • 2 כוסות יין אדום איכותי
  • 2-3 עלי דפנה
  • 2 חבילות (200 גרם) ערמונים קלופים
  • 2 כפות סילאן
  • מלח ופלפל שחור גרוס

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים את השמן בסיר. מעבירים לסיר 1/2 מכמות הפרגית ומטגנים 3-2 דקות מכל צד עד לקבלת גוון זהוב. שמים 1/2 מכמות הפרגיות ומשחימים היטב, 3-2 דקות מכל צד, לקבלת צבע יפה.

    טיימר מופעל
    00:02:00
  • 02.

    מוציאים לצלחת וחוזרים על הפעולה עם שאר הבשר. מוציאים מהסיר.

  • 03.

    מוסיפים לסיר את הארטישוק הירושלמי, ומטגנים מעל להבה בינונית כ-3 דקות תוך בחישה ומוציאים לכלי.

    טיימר מופעל
    00:03:00
  • 04.

    מוסיפים את הפטריות ומטגנים כדקה. מוסיפים את היין ומחזירים לסיר את הפרגיות והארטישוק הירושלמי (עם הנוזלים שהגירו), מוסיפים את עלי הדפנה, הערמונים, הסילאן.

  • 05.

    מתבלים במלח ופלפל ומביאים לרתיחה. מבשלים מעל להבה בינונית תוך ערבוב מתמיד, עד שהפרגיות מבושלות והרוטב הסמיך, בערך 20-30 דקות.

    טיימר מופעל
    00:30:00
  • 06.

    טועמים, מתקנים תיבול ומגישים.

הכנת? כאן מדרגים
(11)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.