רוסטביף שייטל עם רוטב רימונים ויין אדום של שחר ואורן
השייטל הוא נתח בעל טעמים בשריים עזים ולכן הוא מתאים במיוחד כמנה חגיגית למרכז השולחן. שחר ואורן נתנו לו טוויסט מיוחד ברוח ראש השנה עם רוטב מתקתק של רימונים
המרכיבים ל8-10 מנות:
- נתח שייטל טרי של אדום-אדום (בין 2 ק"ג ל-3 ק"ג)
- כף שום גבישי
- 1/3 כוס סוכר דמררה
- 2 כפות מלח דק
- גזר בינוני
- גבעול סלרי
- בצל בינוני
- חצי ראש שום
- 5 גבעוני טימין
- כוס וחצי מים
- 4 כפות רכז רימונים
- כוס יין אדום
- כף וחצי קמח
- רבע כפית מלח
- חצי כפית פלפל שחור
- כף וחצי סוכר
הוראות הכנה:
-
01.
תחילה מסירים מהנתח עודפי שומן, שייטל בדרך מגיע חתוך באמצע כדי להוציא ממנו את העצם.
-
02.
נחתוך חוט כותנה באורך של מטר וחצי.
-
03.
משטחים את השייטל על קרש חיתוך כשהצד היפה של השייטל (זה שאינו חתוך) על הקרש.
-
04.
מגלגלים את השייטל לגליל ומהדקים, מעבירים את החוט מתחת לנתח במרכז, מעלים את הקצוות מעלה, מלפפים ויוצרים צורת פלוס.
-
05.
עובדים על כל צד של הנתח בנפרד מהמרכז.
-
06.
מחזיקים את הקשר באמצעות האמה (האצבע המרכזית ביד) ומתקדמים כ-3 ס"מ עם החוט לצד הנתח, מחזיקים את החוט באמצעות האצבע, ומלפפים את החוט מלמטה אז שהוא פוגש את החוט שמתחת לאבצע (זאת שמחזיקה את החוט) מלפפים אותם ומהדקים קלות. ראו את הסרטון לצורך הדגמה.
-
07.
חוזרים על הפעולה מכל צד, עד שנשארים לנו
הידעת?
הידעת?
מידות העשייה הרצויות משתנות בהתאם לגודל הנתח, הטמפרטורה וזמן האפייה:
אם רוצים את הבשר במידת עשייה מדיום (M) צולים 15 דקות על כל חצי קילו של הנתח. (לדוגמא נתח של 2 ק"ג צריך להיצלות שעה בתנור)
לנתח במידת עשיית מדיום וול (MW) יש לצלות 18 דקות על כל חצי קילו.
וול דאן (WD) 22 דקות על כל חצי קילו.