מתכון קציצות על האש | השף הלבן

קציצות על האש

מנת קציצות בקר עסיסיות וטעימות, מתאימות לצלייה על רשת גריל בגינה בארוחת שבת או לטיגון על מחבת במטבח הביתי

מאת: עורך השף הלבן
בשרי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
קציצות על האש

המרכיבים ל10 מנות:

  • 1 מגש בשר טחון אדום אדום (0.5 ק"ג)
  • 1 תפו"א בינוני-קטן מבושל במים
  • 1 כף שמן זית
  • 1 שן שום בינונית כתושה
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית סוכר
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1 כף גדושה פטרוזיליה קצוצה
  • 1 ביצה
רכיבים לרוטב:
  • 1 עגבניה גדולה בשלה
  • 1 כפית שמן זית
  • 1 שן שום
  • מלח
  • סוכר
  • חומץ בלסמי
  • עלי בזיליקום קצוצים

הוראות הכנה:

  • 01.

    הכנה:

  • 02.

     מומלץ להכין את הרוטב יום מראש. מערבבים את כל חומרי הרוטב לתערובת אחידה.

  • 03.

    להכנת הקציצות- מערבבים את כל הרכיבים לתערובת אחידה.

  • 04.

    יוצרים 10 קציצות בעובי 1 ס"מ.

  • 05.

    מצננים במקרר כשעה לפני הטיגון או הצלייה על האש.

  • 06.

    לטיגון: מוזגים כ-4 כפות שמן למחבת חמה (רצוי עם תחתית עבה) ומטגנים על להבה בינונית גבוהה עד לקבלת השחמה יפה מכל הצדדים

  • 07.

    לצלייה על האש: מניחים את הקציצות על גבי הרשת וצולים עד לדרגת ההכנה הרצויה. במהלך הצלייה הופכים את הקציצות מצד לצד מס’ פעמים. חשוב לשמור על מידת חום בינונית נמוכה. 

  • 08.

      מגישים חם עם הרוטב בצד. הנה גם מתכון לקציצות בקר עם תירס וכוסברה

הכנת? כאן מדרגים
(680)