קוביות חזה עוף ברוטב קוקוס ובוטנים
כאילו "מוקפץ". מנה עיקרית טעימה מאוד, צבעונית וקלה להכנה.
בשרי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: יהודה סלומון
עיצוב: יהודה סלומון
המרכיבים ל4 מנות:
- 1 חזה עוף בינוני (600-500 גרם) חתוך לקוביות של 3 ס"מ
- 2 כפות שמן
- מלח ופלפל
- 4 בצלים ירוקים קצוצים - שומרים חלק מהגבעולים הקצוצים לעיטור
- 3 כוסות לקט להקפצה בסגנון תאילנדי סנפרוסט
לרוטב:
- 1 כוס (250 מ"ל) נוזל קוקוס משומר ("חלב" קוקוס 12% שומן)
- ⅓ כוס חמאת בוטנים חלקה
- ½ כפית מלח
- ½ כף זנגביל טרי מגורר
- ¼ כפית פתיתי צ'ילי
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים את השמן במחבת גדולה (רצוי בעלת ציפוי מונע הידבקות) מעל להבה גבוהה. מוסיפים את קוביות העוף, מתבלים במלח ובפלפל ומטגנים תוך ערבוב במשך 5 דקות או עד שיזהיבו. מוציאים את קוביות העוף לכלי.
טיימר מופעל
-
02.
מוסיפים למחבת את הבצל הירוק ולקט הירקות ומערבבים מעל להבה גבוהה במשך 3-2 דקות. מגרדים את תחתית המחבת בכף עץ כדי להמס את מיצי הבשר הדבוקים אליה.
טיימר מופעל
-
03.
טורפים יחד את כל המצרכים לרוטב ומוסיפים למחבת. מביאים לרתיחה תוך ערבוב. מוסיפים את העוף, מערבבים ומביאים שוב לרתיחה. מתקנים את התיבול. מעטרים בגבעולי בצל ירוק. מגישים חם על נודלס או על אורז.
הכנת? כאן מדרגים