קדירת בשר עם ארטישוק
תבשיל קדירה של קוביות בקר, עם תחתיות ארטישוק, אפונה ויין לבן. שעתיים של בישול על האש ויש לכם ארוחה עשירה ומנחמת

המרכיבים ל 4:
- 1 מגש קוביות בקר לתבשילי קדירה "אדום אדום" (750 גרם)
- 1 כף שמן
- 1 כפית מלח
- 1 כפית סוכר
- 1 כוס יין לבן יבש
- ½4 כוסות מים רותחים
- 2 כוסות אפונה קפואה
- 1 חבילה תחתיות ארטישוק חצויות של סנפרוסט (400 גרם)
- 2 כפות מיץ לימון
- 1 כפית סוכר
- 1 כף מחוקה קורנפלור
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים סיר עם שמן לחום גבוה, מוסיפים את קוביות הבשר לסיר ומטגנים עד להשחמה יפה של קוביות הבשר מכל הכיוונים (כ-5 דקות).
טיימר מופעל
-
02.
מתבלים את קוביות הבשר במלח ובסוכר, מוסיפים יין וכוס מים רותחים.
-
03.
מביאים את התבשיל לרתיחה, מנמיכים את הלהבה לנמוכה ומבשלים בסיר מכוסה חלקית לקבלת בעבוע בינוני-קל כשעה.
-
04.
מוסיפים ארטישוק, אפונה ו-½3 כוסות מים רותחים. מכסים וממשיכים לבשל כשעה נוספת.
-
05.
מערבבים בקערית לימון, סוכר וקורנפלור ומוזגים לתבשיל תוך כדי ערבוב. מבשלים כ-2 דקות נוספות ומכבים.
טיימר מופעל
-
06.
מאפשרים לתבשיל לנוח כ-1/2 שעה טרם ההגשה. מומלץ להגיש על מצע של אורז לבן.