מתכון פרוסות שייטל צרובות בג’בטה | השף הלבן

פרוסות שייטל צרובות בג’בטה

כריך ג'בטה עמוס נתחי סטייק בקר צלוי ועסיסי, איולי ועגבניות, מנה משביעה ומהירת הכנה

מאת: עורך השף הלבן
בשרי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
פרוסות שייטל צרובות בג’בטה

המרכיבים ל כריך אחד:

  • 200 גרם שייטל "אדום אדום"
  • 2 כפות שמן זית
  • פלפל גרוס
  • 1 יחידה חצויה של ג’בטה
  • 1 עגבניה בשלה פרוסה לפרוסות עבות
  • 2 כפות שמן זית
לתוספת:
  • טאפנד זיתים (מומלץ)
  • ממרח עגבניות יבשות
  • בצל אדום פרוס דק
  • נבטי צנונית או נבטי ברוקולי
לאיולי:
  • 3 כפות מיונז
  • 5 שיני שום כתושות
  • מלח

הוראות הכנה:

  • 01.

    הכנה:

  • 02.

    מורחים את הבשר בשמן ומתבלים בפלפל גרוס. מכינים לפי דרגת ההכנה הרצויה:לדרגת הכנה רייר – צולים את הנתח בשלמותו על מחבת גריל חמה מאוד 2 דקות מכל צד. משהים למנוחה למשך 4 דקות. פורסים דק.לדרגת הכנה מדיום ומעלה – פורסים את הנתח ל - 5 פרוסות, משטחים מעט בעזרת היד, מתבלים וצולים על מחבת גריל חמה מאוד כחצי דקה מכל צד.

    טיימר מופעל
    00:02:00
  • 03.

    להכנת האיולי: מערבבים את המרכיבים לכדי מרחק.

  • 04.

    קולים את הג’בטה על מחבת גריל ולצידה את פרוסות העגבניה, מוציאים מהמחבתומורחים באיולי (ניתן להוסיף כל אחת מהתוספות האחרות בהתאם להעדפה אישית).

  • 05.

    מניחים את העגבניות ומעליהן את הנבטים ונתחי הסטייק, מכסים בחלקה השני של הג’בטה.

הכנת? כאן מדרגים
(129)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.