פרגיות ודלורית בקארי עגבניות וחלב קוקוס
תבשיל מפנק בניחוח הודי שמכינים בזריזות ועשיר בטעמים. אם תשמרו אותו במקרר, למחרת הוא יהיה אפילו טעים יותר. לנוחיותכם, ניתן גם להקפיא.
המרכיבים ל6:
- 1 דלורית קלופה חתוכה לקוביות גדולות
- 3 כוסות מים
- 1/2 כוס חלב קוקוס
- להגשה: כוסברה קצוצה
- 1 ק"ג פרגיות חתוכות לנתחים גדולים "עוף תנובה"
- 2 כפיות פפריקה מתוקה
- 1 כפית כמון
- 3 כפות שמן לטיגון
- 1 בצל קלוף קצוץ
- 7 שיני שום קצוצות
- 2 כפות ג'ינג'ר קצוץ
- 2 כפות אבקת קארי
- 1 כפית מחוקה מלח
- 8 עגבניות חתוכות לרבעים או שישיות
הוראות הכנה:
-
01.
בוזקים על נתחי הפרגית פפריקה וכמון.
-
02.
מערבבים כך שיכוסו משני הצדדים.
-
03.
מחממים מחצית כמות השמן וצורבים את נתחי הפרגית משני הצדדים (הם לא צריכים להיות לגמרי מוכנים. הם יעברו בישול נוסף ברוטב).
-
04.
מוציאים לצלחת.
-
05.
מוסיפים לסיר את יתרת השמן ומטגנים את הבצל 3-4 דקות עד הזהבה קלה.
טיימר מופעל
-
06.
מוסיפים ג'ינג'ר ושום ומטגנים דקה נוספת. מוסיפים קארי ומלח ומטגנים עוד חצי דקה.
-
07.
מוסיפים עגבניות, מערבבים ומטגנים עוד 5 דקות.
טיימר מופעל
-
08.
מוסיפים דלעת ומערבבים.
-
09.
מוסיפים מים, מכסים, מביאים לרתיחה ומבשלים עוד 10 דקות.
טיימר מופעל
-
10.
מוסיפים את הפרגיות הצרובות ומערבבים.
-
11.
מכסים ומבשלים עוד 15 דקות עד שהפרגיות עשויות והדלעת רכה.
טיימר מופעל
-
12.
מוסיפים חלב קוקוס ומבשלים 5 דקות נוספות ללא מכסה.
טיימר מופעל
-
13.
טועמים ומתקנים תיבול.
-
14.
בוזקים כוסברה ומגישים.