פאי חצילים ורוטב בשר
קלתית של בצק פריך מתובל ממולאת בפרוסות חציל מטוגן וברוטב בשר, עגבניות וריחן בתוספת קרם בישול, שנותן לו מרקם עשיר ומעודן. הכנת המלית קלה ומהירה, והפאי שומר על הפריכות ועל הטעם המשובח גם בחימום מחדש.
המרכיבים לפאי בקוטר 26 ס"מ:
- ½1 כוסות (190 גרם) קמח
- ¾ כפית מלח
- ½ כפית פלפל שחור גרוס טרי
- ½ כף פתיתי פפריקה מתוקה
- 100 גרם מרגרינה* קרה - מזולה לאפייה, או מרגרינה בלי מלח
- 1 ביצה גדולה
- 2-1 כפות מים קרים
- 1 כפית פירורי לחם
- 300 גרם בשר בקר טחון
- 2 ביצים גדולות
- 200 גרם (½ קופסה) קוביות עגבניות משומרות במיץ טבעי
- ½ כוס (125 מ"ל, ½ מכל) קרם בישול צמחי 5% מסדרת "השף הלבן"
- 1 כף חומץ בלסמי
- 3 כפות עלי ריחן טריים קצוצים דק
- ½ כפית אורגנו מיובש
- ½ כפית סוכר
- ½ כפית שום גבישי
- ⅓ כפית פלפל שחור טחון טרי
- קורט נדיב של כמון טחון
- מלח לפי הטעם
- 200 גרם פרוסות חציל דקות מטוגנות (ביתיות או קנויות מהמעדנייה)
- 2 כפות פירורי לחם
- 2 כפות צנוברים
- 2 כפות קוביות עגבניות משומרות מסוננות מהמיץ
הוראות הכנה:
-
01.
מכינים את הבצק. מנפים קמח ומלח למכל של מעבד המזון. מוסיפים פלפל שחור, פתיתי פפריקה ומרגרינה חתוכה לקוביות. מעבדים בלחיצות על כפתור הפולסים לתערובת פירורית עדינה. מוסיפים את הביצה וממשיכים לעבד לבצק חלק שמתכדר מסביב ללהבים - מוסיפים מהמים הקרים לפי הצורך כדי לקבל בצק רך וגמיש שאיננו נדבק לידיים. צרים מהבצק דסקית שטוחה, עוטפים בניילון ומקררים במשך 2-1 שעות.
-
02.
משמנים היטב תבנית פאי (עדיף מתפרקת) בקוטר 26 ס"מ, וזורים כפית פירורי לחם על תחתיתה. מחממים את התנור לחום בינוני גבוה (200 מעלות), כשתבנית שטוחה גדולה מושחלת במדף האמצעי.
-
03.
מוציאים את הבצק מהמקרר, ומרדדים אותו לעיגול שקוטרו מספיק לריפוד התבנית ודופנותיה. מגלגלים את עלה הבצק על המערוך, ומשחררים מעל התבנית. מהדקים את הבצק בעדינות לתחתית ולדפנות (אני עושה זאת בלחיצות עדינות בחתיכת בצק, שאני לוקחת מהשוליים העודפים). מגלגלים מערוך על שולי התבנית, כדי לחתוך את עודפי הבצק. דוקרים את תחתית הקלתית במזלג לאורכה ולרוחבה. אופים אפייה עיוורת (מכסים את קלתית הבצק בנייר אפייה, ומכבידים עליו ב־2 כוסות של שעועית יבשה) במשך 20 דקות. מסירים את הנייר עם השעועית, מנמיכים את חום התנור לקצת נמוך מבינוני (170 מעלות) ואופים במשך 15 דקות נוספות, עד שהקלתית מזהיבה. מוציאים מהתנור ומצננים 5 דקות.
טיימר מופעל
-
04.
מכינים את רוטב הבשר. מערבבים יחד לתערובת אחידה את כל מצרכי המלית, לבד מפרוסות החצילים. מרפדים את תחתית הקלתית בחצי מכמות פרוסות החצילים (שומרים את הפרוסות היפות יותר לכיסוי), ויוצקים עליהן את רוטב הבשר. מכסים בפרוסות החצילים הנותרות.
-
05.
זורים את פירורי הלחם על המלית - על פרוסות החצילים ועל רוטב הבשר שמציץ ברווחים שביניהן. מפזרים את הצנוברים, ומנקדים בקוביות עגבנייה. אופים במשך 35-30 דקות, עד שפירורי הלחם מזהיבים ומרכז הפאי יציב למגע. מגישים חם או פושר. *כדאי לדעת: במרגרינה (כל סוג שנמכר לצרכן הביתי) יש פחות מ־1% שומן טראנס, בדיוק אותה כמות שיש בשמן זית ובשמן קנולה ובשמן תירס.
טיימר מופעל