עוף במילוי אורז, שקדים, כבד ולבבות
מנה מנצחת למרכז השולחן: עוף ממולא עם נגיעות מתקתקות
המרכיבים ל8 מנות:
- 3 ו-1/2 קורט מלח
- 1 כף פפריקה מתוקה
- מעט פפריקה חריפה אדומה
- פלפל שחור גרוס
- 1 כף שקדים מולבנים קצוצים
- 1 כפית כמון
- 1 כף פטרוזיליה מיובשת
- 1 כפית שום כתוש
- 3/4 כוס + 2 כפות שמן קנולה
- 1 כוס אורז לבן
- 1 עוף שלם עם העור
- 4 כבדי עוף נקיים
- 3 לבבות עוף נקיים
- 3 שזיפים שחורים מיובשים
- 1 תאנה מיובשת קצוצה
- קורט אבקת מרק
- פלפל שחור טחון
- הל
- אגוז מוסקט
הוראות הכנה:
-
01.
מערבבים 2 קורט מלח, כף פפריקה מתוקה, מעט פפריקה חריפה אדומה, פלפל שחור גרוס, כפית שום כתוש, כפית כמון וכף פטרוזיליה מיובשת עם 3/4 כוס שמן, מורחים היטב את העוף מעל ומתחת לעור, מכסים ומשהים כשעה במקרר.
-
02.
מחממים את התנור ל- 180 מעלות.
-
03.
בסיר בינוני מרתיחים ליטר וחצי מים עם כפית מלח ומבשלים את האורז לחצי בישול, מסננים ומצננים.
-
04.
את הכבד צולים להכשרה או שמחממים כף שמן קנולה וצולים מ-2 הצדדים להשחמה, מצננים וחותכים לקוביות קטנות.
-
05.
מחממים כף שמן במחבת וצולים את הלבבות, מצננים וחותכים לקוביות קטנות
-
06.
את השזיפים השחורים משרים 10 דקות במים רותחים, מסננים ומוציאים את החרצן בקלות. קוצצים דק.
טיימר מופעל
-
07.
מערבבים את האורז עם הכבד, השקדים, התאנים, קורט פלפל שחור דק, קורט אבקת מרק, קורט וחצי מלח, מעט הל ומעט אגוז מוסקט מגורד, השזיפים השחורים והלבבות.
-
08.
ממלאים את בטן העוף במילוי - לא להדק מידי. עוטפים בנייר כסף.
-
09.
צולים בתנור שעה וחצי. מגישים חם.