מתכון עוף במילוי אורז, שקדים, כבד ולבבות | השף הלבן

עוף במילוי אורז, שקדים, כבד ולבבות

מנה מנצחת למרכז השולחן: עוף ממולא עם נגיעות מתקתקות

מאת: עורך השף הלבן
בשרי סוג מתכון
60 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
עוף במילוי אורז, שקדים, כבד ולבבות

המרכיבים ל8 מנות:

  • 3 ו-1/2 קורט מלח
  • 1 כף פפריקה מתוקה
  • מעט פפריקה חריפה אדומה
  • פלפל שחור גרוס
  • 1 כף שקדים מולבנים קצוצים
  • 1 כפית כמון
  • 1 כף פטרוזיליה מיובשת
  • 1 כפית שום כתוש
  • 3/4 כוס + 2 כפות שמן קנולה
  • 1 כוס אורז לבן
  • 1 עוף שלם עם העור
  • 4 כבדי עוף נקיים
  • 3 לבבות עוף נקיים
  • 3 שזיפים שחורים מיובשים
  • 1 תאנה מיובשת קצוצה
  • קורט אבקת מרק
  • פלפל שחור טחון
  • הל
  • אגוז מוסקט

הוראות הכנה:

  • 01.

    מערבבים 2 קורט מלח, כף פפריקה מתוקה, מעט פפריקה חריפה אדומה, פלפל שחור גרוס, כפית שום כתוש, כפית כמון וכף פטרוזיליה מיובשת עם 3/4 כוס שמן, מורחים היטב את העוף מעל ומתחת לעור, מכסים ומשהים כשעה במקרר.

  • 02.

    מחממים את התנור ל- 180 מעלות.

  • 03.

    בסיר בינוני מרתיחים ליטר וחצי מים עם כפית מלח ומבשלים את האורז לחצי בישול, מסננים ומצננים.

  • 04.

    את הכבד צולים להכשרה או שמחממים כף שמן קנולה וצולים מ-2 הצדדים להשחמה, מצננים וחותכים לקוביות קטנות.

  • 05.

    מחממים כף שמן במחבת וצולים את הלבבות, מצננים וחותכים לקוביות קטנות

  • 06.

    את השזיפים השחורים משרים 10 דקות במים רותחים, מסננים ומוציאים את החרצן בקלות. קוצצים דק.

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 07.

    מערבבים את האורז עם הכבד, השקדים, התאנים, קורט פלפל שחור דק, קורט אבקת מרק, קורט וחצי מלח, מעט הל ומעט אגוז מוסקט מגורד, השזיפים השחורים והלבבות.

  • 08.

    ממלאים את בטן העוף במילוי - לא להדק מידי. עוטפים בנייר כסף.

  • 09.

    צולים בתנור שעה וחצי. מגישים חם.

הכנת? כאן מדרגים
(75)