מתכון כבדי עוף בברנדי וצ'טני בצל ואגסים | השף הלבן

כבדי עוף בברנדי וצ'טני בצל ואגסים

מעבר לעובדה שכבדי עוף הם מעדן בפני עצמו, במתכון זה מוסיף הצ'טני האקזוטי לטעם העשיר של המנה כולה

מאת: עורך השף הלבן
בשרי סוג מתכון
מעל שעה זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
כבדי עוף בברנדי וצ'טני בצל ואגסים

המרכיבים ל 4 מנות:

  • 4 כפות שמן זית
  • 2 בצלים בינוניים
  • 2 אגסים בשלים
  • 3/4 כוס סוכר
  • 1/4 כוס יין אדום
  • 1/3 כוס יין אדום
  • 1/2 כוס מים
  • 350 גרם כבדי עוף
  • פלפל גרוס
  • 1 כף עלי טימין טרי
  • 1/4 כוס ברנדי

הוראות הכנה:

  • 01.

    להכנת הצ'טני: קולפים עם קולפן את האגסים, מרוקנים עם תפוחן וחותכים לקוביות בינוניות.

  • 02.

    במחבת כבדה משחימים בכף שמן זית את הבצל לצבע זהוב. מוסיפים את קוביות האגסים ומרככים אותן קלות.

  • 03.

    מוסיפים 3/4 כוס סוכר, 1/4 כוס יין אדום ו-1/2 כוס מים ומערבבים.

  • 04.

    מרתיחים ומנמיכים את האש. מבשלים כשעה תוך ערבוב כדי לרכז את הטעמים ולהסמיך את הרוטב. מסירים מן האש ומצננים.

  • 05.

    הכנת כבדי העוף: מנקים היטב את הכבדים.

  • 06.

    מחממים 4 כפות שמן זית לחום בינוני.

  • 07.

    מניחים את הכבדים שלמים ומתבלים בפלפל גרוס ובטימין טרי.

  • 08.

    לאחר 2 דקות הופכים את הכבדים, מוסיפים את 1/4 כוס הברנדי, הופכים את הכבדים וצולים 2 דקות מהצד השני.

    טיימר מופעל
    00:02:00
  • 09.

    מתבלים במלח גס, מוסיפים מעל הכבדים 1/3 כוס יין אדום, מנענעים מעט את המחבת להרטבת הכבדים, ממשיכים לחמם על אש קטנה כדי לצמצם מעט את הנוזלים ומצננים.

  • 10.

    הרכבת המנה: מסדרים על צלחת הגשה חופן של עלי בייבי, מניחים כמה כבדים ומעל כל כבד מוסיפים כפית מהצ'טני. מפזרים מעל גרגירי רימון אדומים ומגישים חם.

הכנת? כאן מדרגים
(83)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.