מתכון טורטיות במילוי בשר ושעועית | השף הלבן

טורטיות במילוי בשר ושעועית

טורטיות מקסיקאיות – אפשר להכין גם בבית

מאת: עורך השף הלבן
בשרי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
טורטיות במילוי בשר ושעועית

המרכיבים ל 4 מנות:

  • 4 טורטיות מוכנות
  • שמן זית
  • 2 אבוקדו בינוניים בשלים
  • 1/2 בצל אדום
  • 1 לימון
  • טבסקו
  • 1/2 פלפל אדום בינוני
  • 1 מלפפון חמוץ המלח חתוך לקוביות קטנות
  • פלפל שאטה גרוס
  • 1 בצל לבן בינוני חתוך לפרוסות דקות
  • 2 שיני שום פרוסות דק
  • 2 עגבניות בינוניות קלופות חתוכות לקוביות
  • כמון
  • אורגנו טרי
  • פפריקה חריפה
  • מלח
  • פלפל שחור
  • 3/4 כוס שעועית שחורה מבושלת
  • 400 גרם בשר בקר טרי טחון
  • רסק עגבניות

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים את התנור מראש ל-180 מעלות.

  • 02.

    במחבת גבוהה מחממים 2 כפות שמן זית, מוסיפים את הבצל ומטגנים כ3 דקות.

    טיימר מופעל
    00:03:00
  • 03.

    מוסיפים את השום ומטגנים כדקה ומוסיפים את העגבניות, כפית רסק עגבניות והשעועית.

  • 04.

    מטגנים תוך ערבוב כ-5 דקות ומוסיפים את הבשר הטחון .

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 05.

    מתבלים בכפית כמון, 1/3 כפית פלפל שאטה מיובש גרוס, כפית אורגנו טרי, 1/2 כפית פפריקה מתוקה, קורט מלח, פלפל שחור ו- 3 כפות מים.

  • 06.

    מבשלים תוך ערבוב 15 דקות ומצננים.

    טיימר מופעל
    00:15:00
  • 07.

    מכינים גואקמולי: קולפים את האבוקדו, מרחיקים את הגרעין ומועכים גס עם מזלג. מוסיפים לאבוקדו חצי בצל סגול קצוץ דק, המלפפון החמוץ, מיץ מחצי לימון טרי, 4 טיפות טבסקו, קוצצים פנימה את חצי הפלפל האדום וקורט מלח ומערבבים.

  • 08.

    מניחים את גלילות הטורטיות על משטח העבודה ומניחים ממילוי הבשר לאורך השליש התחתון.

  • 09.

    מגלגלים תוך דחיסה קלה לגליל ומניחים בתבנית פיירקס.

  • 10.

    מברישים מעל הטורטיות שמן זית ומפזרים מעל מעט פפריקה מתוקה אדומה חריפה ואופים בתנור 5-7 דקות לקבלת צבע שחום.

    טיימר מופעל
    00:07:00
  • 11.

    במרכז מנות הבוריטוס יוצקים מהגואקמולי ומגישים חם.

הכנת? כאן מדרגים
(355)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.