חזה עוף בתנור עם פטריות מתכון קל וטעים
מנת עוף עסיסית, טעימה וקלה למדי להכנה, השילוב בין הפטריות, היין והסויה מעניקים לעוף טעם עשיר וניחוח ארומטי מעורר תאבון

המרכיבים ל 6 מנות:
- מלח
- פלפל שחור גרוס
- שמן חמניות
- 6 חצאי חזה עוף נקיים –אפשרי גם דקים (נתחים לשניצל)
- 2 בצלים בינוניים פרוסים דק
- 3/4 סלסלת פטריות שמפניון פרוסות
- 3/4 סלסלת פטריות פורטובלו פרוסות
- 1/4 כוס רוטב סויה
- כוס יין אדום יבש (ניתן גם מים)
- 2 ענפי טימין
- 4 ענפי כוסברה טריה
- 6 שיני שום שלם
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים את התנור לחום 200 מעלות.
-
02.
מפזרים מעט מלח ופלפל על חזות העוף משני הצדדים ומטגנים קלות משני הצדדים.
-
03.
באותה מחבת מוסיפים עוד כף שמן ומטגנים לחצי ריכוך את הבצל עם הפטריות. מתבלים במלח ופלפל שחור גרוס וענפי הטימין
-
04.
מעבירים את הפטריות עם הבצל והטימין לתבנית פיירקס ומעל מניחים את השום וענפי הכוסברה.
-
05.
יוצקים מעל את הסויה, היין הלבן והמים, מכסים בנייר כסף וצולים בתנור.
-
06.
לאחר 15 דקות פותחים את נייר הכסף, יוצקים מהרוטב ומהפטריות על העוף וצולים לעוד מס' דקות לקבלת צבע חום.
טיימר מופעל