מתכון בורקס בשר | השף הלבן

בורקס בשר

בואו להכין בבית מאפה בצק עלים טעים ופריך ממולא בבשר בקר, מנה ראשונה נהדרת לכל ארוחה

מאת: נעמי אבליוביץ'
בשרי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
בורקס בשר
צילום: נעמי אבליוביץ' עיצוב: נעמי אבליוביץ'

המרכיבים ל 15-20 בורקסים:

  • 500 גרם בשר בקר טחון "אדום אדום"
  • 3-4 כפות ממרח עגבניות מיובשות "אוליביה"
  • מלח ים, לפי הטעם
  • פלפל שחור גרוס, לפי הטעם
  • 1 חלמון ביצה
  • זרעוני שומשום
  • 1 חבילה (1 ק"ג) בצק עלים מרודד "מעדנות", מופשר לפי ההוראות על האריזה
  • 2 כפות שמן זית
  • 2 בצלים, קצוצים דק

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור ל- 200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

  • 02.

    מחממים מחבת עם מעט שמן זית. כשהמחבת חמה מוסיפים את הבצל ומטגנים עד להזהבה.

  • 03.

    מוסיפים את הבשר ומטגנים עד שהוא משנה את צבעו. מוסיפים את ממרח העגבניות, מתבלים במלח ופלפל ומערבבים היטב.

  • 04.

    מגלגלים את הבצק ליריעה רחבה וחוצים אותה לאורכה כך שיתקבלו שני מלבנים ארוכים. מניחים את מילוי הבשר לאורך כל מלבן ומגלגלים לרולדה ארוכה. מעבירים בזהירות לתבנית האפייה. 

  • 05.

    בעזרת סכין חדה חורצים קוים אלכסונים לאורך הרולדה, מברישים בחלמון ביצה ומפזרים את זרעוני השומשום. אופים בתנור עד להזהבה, כ-20 דקות.

    טיימר מופעל
    00:20:00
  • 06.

    פורסים את הרולדה ליחידות באורך 10 ס"מ ומגישים לצד רוטב טחינה. 

הכנת? כאן מדרגים
(356)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.