אסקלופ שייטל ברוטב עגבניות ויין
פירוש המילה אסקלופ הוא פרוסות והשייטל הוא נתח המצטיין בטעם עמוק, רך ועסיסי במיוחד: מנה מהירה ומרשימה מלאה בטעמים

המרכיבים ל 4 מנות:
- 4 יחידות אסקלופ שייטל במשקל 180-200 גרם (לבקש מהקצב שיחתוך לכם
- מלח פלפל גרוס
- 1 בצל קטן קצוץ
- 4 עגבניות קצוצות
- עלים מ 2 גבעולי בזיליקום
- מלח
- פלפל
- 1 כוס מיץ עגבניות או 1 כף גדושה רסק עגבניות
- 1-2 שיני שום קצוצות
- 1/4 כוס יין אדום מתוק
- 1/4 כוס שמן זית
הוראות הכנה:
- 
								01.
								במחבת מחממים חצי מכמות השמן 
- 
								02.
								מזהיבים את הבצל ומוסיפים את העגבניות הקצוצות. מאדים ומבשלים כ 20 דקות תוך ערבוב מידי פעם טיימר מופעל
- 
								03.
								מוסיפים את מיץ העגבניות, מערבבים ומבשלים 10 דקות נוספות טיימר מופעל
- 
								04.
								מוסיפים את השום 
- 
								05.
								קוצצים את עלי הבזיליקום, מביאים לרתיחה ומסירים מהאש 
- 
								06.
								מתבלים את האסקלופ במלח ופלפל שחור גרוס 
- 
								07.
								מחממים מחבת נוסף היטב ויוצקים את שמן הזית 
- 
								08.
								צורבים את האסקלופ לדרגת מוכנות רצויה 
- 
								09.
								מניחים על גבי צלחת וסופחים את שאריות השמן 
- 
								10.
								יוצקים את היין, מערבבים מעט ומוסיפים את רוטב העגבניות 
- 
								11.
								מבשלים 2-3 דקות נוספות, יוצקים על האסקלופ ומגישים מומלץ להגיש עם פסטה מבושלת טיימר מופעל
 
									

