אסאדו מפורק עם רוטב פטריות עשיר של רובי מיכאל
מה קורה כשאסאדו עסיסי פוגש רוטב פטריות עשיר? החג הופך לטעים במיוחד. רובי מיכאל הכין לנו מתכון למנה שלא נשכח כל השנה.
המרכיבים לכ-8 סועדים:
- 3 כפות שמן
- 2 קילו אסאדו טרי של אדום אדום
- 3 כפות חרדל דיז׳ון חלק
- כף סוכר חום
- כף פלפל שחור גרוס
- כף מלח ים
- 20 ענפים של טימין
- 2 ענפים של רוזמרין
- 25 גרם פטריות יער יבשות
- כוס מים חמים
- ¼ כוס שמן זית
- 5 שיני שום
- סלסלה פטריות שמפניון
- סלסלת פטריות פורטובלו
- 5 ענפי טימין
- כפית מלח דק
- ½ כפית פלפל שחור טחון
- 2 כוסות מים
- 2 כפות קורנפלור
- ½ כוס מים קרים
- ריבוע בצק עלים אפוי או עלי חסה
- פטרוזיליה קצוצה
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור ל-150 מעלות.
-
02.
למחבת רחבה על אש בינונית, שופכים שמן וצורבים את צלעות האסאדו עד לצבע שחום.
-
03.
מניחים את הנתחים על 2 ניירות אפייה.
-
04.
מורחים את הצלעות מכל הצדדים בחרדל ומפזרים את התבלינים באחידות.
-
05.
מניחים את הצלעות במרווחים וביניהם מניחים את הטימין והרוזמרין.
-
06.
עוטפים וסוגרים בעזרת ניירות אפייה ונייר כסף.
-
07.
מכניסים לתנור למשך 6 שעות.
-
08.
לאחר 4 שעות נתחיל להכין את רוטב הפטריות. בקערית מערבבים פטריות יער מיובשת וכוס מים חמים למשך 20 דק׳.
-
09.
במקביל קוצצים את השום לקוביות קטנות וחותכים את הפטריות לקוביות קטנות (דוגמא בסרטון).
-
10.
בסיר עמוק על אש נמוכה, שופכים שמן זית ולאחר 2 דק׳ את השום הקצוץ. לאחר דקה מוסיפים את הפטריות ומערבבים היטב.
-
11.
במקביל מוציאים את הפטריות מהמים ושומרים את הנוזלים בצד
-
12.
חותכים את הפטריות לקוביות ומוסיפים לסיר יחד עם טימין, מלח ופלפל שחור.
-
13.
מערבבים ומבשלים יחד למשך 5 דק׳.
-
14.
מוסיפים את הנוזלים של פטריות היער, מים ומביאים לרתיחה.
-
15.
בכלי מערבבים קורנפלור ומים קרים ומוסיפים פנימה.
-
16.
מורידים ללהבה הכי נמוכה שאפשר למשך שעה.
-
17.
לאחר 6 שעות מכבים את התנור ומשאירים את האסאדו בפנים למשך חצי שעה.
-
18.
מפרקים את האסאדו במגש ושופכים את הנוזלים שהיו בתוך נייר האפייה על הבשר ומערבבים.
-
19.
מגישים על ריבוע בצק עלים או בתוך עלה חסה יחד עם רוטב הפטריות ופטרוזיליה קצוצה.
הידעת?
הידעת?
** מי שמכניס את הבשר כשדרה שלמה ולא צלעות אחדות יש להוסיף עוד שעה לבישול.
** לכל חצי קילו נוסף של בשר יש להוסיף עוד חצי שעה בישול.
** מי שרוצה להפוך את הרוטב פטריות למרק פשוט יש לטחון היטב בעזרת בלנדר מוט.