סלט תפוזים, אבוקדו וגבינת פטה כבשים
התפוזים והאבוקדו כבר כאן – וזה הזמן לחבר אליהם גבינת פטה כבשים, פול ירוק (קפוא) ושבבי שקדים קלויים – לסלט צבעוני, חגיגי ומזין, שישמח את שולחנכם.
חלבי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: נעמי אבליוביץ'
עיצוב: נעמי אבליוביץ'
המרכיבים ל4 מנות:
- 2 תפוזים, ללא הקליפה והציפה הלבנה, מפולטים לפלחים
- ½ שקית (400 גרם) פול ירוק קפוא של סנפרוסט
- 1 אבוקדו, מקולף וחתוך לפרוסות דקות
- 1 צרור עלי נענע, שטופים ומופרדים מהגבעול
- 150-200 גרם גבינת פטה כבשים 5% של פיראוס
- חופן גדוש שבבי שקדים, קלויים במחבת יבשה עד להזהבה
- פלפל שחור גרוס טרי, לפי הטעם
- מלח ים, לפי הטעם
- ½ לימון, סחוט טרי
- שמן זית
הוראות הכנה:
-
01.
מבשלים את הפול הירוק לפי הוראות ההכנה שמופיעות על גבי שקית האריזה. מסננים ושומרים בצד.
-
02.
לפני ההגשה, מסדרים את פלחי התפוז בשכבה אחידה בצלחת הגשה. מפזרים את הפול הירוק ופרוסות האבוקדו.
-
03.
מתבלים במלח, פלפל ומיץ לימון ומזליפים מעל שמן זית.
-
04.
מפזרים מעל את עלי הנענע והשקדים הקלויים ומפוררים את הגבינה הבולגרית. מגישים מיד.
הכנת? כאן מדרגים