סלט תפוזים, אבוקדו וגבינת פטה כבשים | השף הלבן

סלט תפוזים, אבוקדו וגבינת פטה כבשים

התפוזים והאבוקדו כבר כאן – וזה הזמן לחבר אליהם גבינת פטה כבשים, פול ירוק (קפוא) ושבבי שקדים קלויים – לסלט צבעוני, חגיגי ומזין, שישמח את שולחנכם.

מאת: נעמי אבליוביץ'
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
סלט תפוזים, אבוקדו וגבינת פטה כבשים
צילום: נעמי אבליוביץ' עיצוב: נעמי אבליוביץ'

המרכיבים ל4 מנות:

  • 2 תפוזים, ללא הקליפה והציפה הלבנה, מפולטים לפלחים
  • ½ שקית (400 גרם) פול ירוק קפוא של סנפרוסט
  • 1 אבוקדו, מקולף וחתוך לפרוסות דקות
  • 1 צרור עלי נענע, שטופים ומופרדים מהגבעול
  • 150-200 גרם גבינת פטה כבשים 5% של פיראוס
  • חופן גדוש שבבי שקדים, קלויים במחבת יבשה עד להזהבה
  • פלפל שחור גרוס טרי, לפי הטעם
  • מלח ים, לפי הטעם
  • ½ לימון, סחוט טרי
  • שמן זית

הוראות הכנה:

  • 01.

    מבשלים את הפול הירוק לפי הוראות ההכנה שמופיעות על גבי שקית האריזה. מסננים ושומרים בצד.

  • 02.

    לפני ההגשה, מסדרים את פלחי התפוז בשכבה אחידה בצלחת הגשה. מפזרים את הפול הירוק ופרוסות האבוקדו.

  • 03.

    מתבלים במלח, פלפל ומיץ לימון ומזליפים מעל שמן זית.

  • 04.

    מפזרים מעל את עלי הנענע והשקדים הקלויים ומפוררים את הגבינה הבולגרית. מגישים מיד.

הכנת? כאן מדרגים
(3)