סלט תירס חם
סלט צבעוני ועשיר בטעמים.
פרווה
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: יהודה סלומון
עיצוב: יהודה סלומון
המרכיבים ל4:
- ½ כוס קרם בישול צמחי "השף הלבן"
- מלח ופלפל
- 2 כפות פטרוזיליה קצוצה
- 2 כפות שמן זית
- 1 בצל בינוני חתוך לרצועות דקות
- 400 גרם גרעיני תירס מוקפאים סנפרוסט
- 2 כפות עיטורי עגבניות אוליביה (או עגבניות מיובשות בשמן, קצוצות)
- 1 שן שום כתושה
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים את השמן במחבת גדולה, ומטגנים את רצועות הבצל עד שהן מזהיבות. מוציאים את הבצל לקערה.
-
02.
מחממים את המחבת מעל להבה גבוהה מאוד, מוסיפים את התירס, ומערבבים עד שגרעיני התירס נחרכים מעט ומתחממים היטב.
-
03.
מוסיפים למחבת עיטורי עגבניות ושום, מערבבים ומטגנים במשך חצי דקה. מוסיפים את השמנת ומתבלים במלח ובפלפל. מנמיכים מעט את הלהבה, ובוחשים עד שהרוטב מסמיך. מסירים מהאש, מערבבים פנימה את הבצל המטוגן ואת הפטרוזיליה ומגישים מיד.
הכנת? כאן מדרגים